15 Temmuz darbe girişiminin 17. Gününde Aydın’ın Çine ilçesinde binlerce kişi Mehter marşı eşliğinde Milli İrade Yürüyüşü yaptı. Çine Adnan Menderes Bulvarı üzerindeki Ak Parti İlçe Binası’ndan başlayan yürüyüş şehir turu atılarak aynı noktada sonlanırken, yürüyüşe yediden yetmişe herkes yoğun ilgi gösterdi.
AK Parti Aydın Milletvekilleri Mehmet Erdem, Mustafa Savaş, Çine Kaymakamı Özkan Demir, AK Parti İl Başkanı Ömer Özmen, ilçe, kadın ve gençlik kolları başkanlarının yanı sıra çeşitli parti ve sivil toplum örgütlerinden binlerce kişi katıldı. Mehteran takımının söylediği marşlar ve Türkiyem parçası eşliğinde ellerindeki Türk bayrakları ile şehir turu atan çok sayıda vatandaş, sloganlarla darbe girişimini de lanetlediler.
Yürüyüş sonrası AK Parti İlçe Binası önünde halka teşekkür eden AK Parti Çine İlçe Başkanı Mehmet Tosun, 17 gündür meydanlarda devam eden demokrasi nöbetinde bütün meydanlardan dünyaya mesajlar verildiğini belirterek “Bu kalabalık, bu meydanlar tuzakları oyunları bozacağız diyor. Herkes bu mesajı iyi almalıdır” diyerek yürüyüşe katılan herkese teşekkür etti.
Daha sonra İlçe Kaymakamı Özkan Demir, AK Parti Aydın İl Başkanı Ömer Özmen, Milletvekilleri Mehmet Erdem ve Mustafa Savaş halka hitap etti.