Türk Patent Enstitüsü tarafından düzenlenen 5. Türk Patent Ödülleri töreninde Avrupa Birliği tescili Aydın Ticaret Odası’na ait Aydın İnciri’ne plaket takdim edildi. Plaket Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Aydın Valisi Erol Ayyıldız ve Aydın Ticaret Odası Başkanı (AYTO) Hakan Ülken’e verildi.
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’ın ev sahipliğinde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifleri ile pek çok kamu, üniversite ve sivil toplum kuruluşlarının üst düzey temsilcilerinin yanı sıra birçok yabancı ülkenin sınai mülkiyet kurumlarının üst düzey yetkililerinin temsilcilerinin katılımı ile gerçekleşti.
5. Türk Patent Ödülleri Töreninde Aydın’a Uluslararası Coğrafi İşaret Başvuru 1.Si Ödülü
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Türk Patent Enstitüsü tarafından, sınai mülkiyet hakları konusunda toplumda farkındalık oluşturulması sanayici, akademisyen ve diğer tüm kesimlerce inovasyona daha fazla önem verilmesi amacıyla düzenlenen Türk Patent Ödüllerinin beşincisi Ankara’da düzenlendi. Törene Aydın’dan Aydın Valisi Erol Ayyıldız ve Aydın Ticaret Odası Başkanı Hakan Ülken’in yanı sıra Aydın Milletvekilleri Mehmet Erdem, Mustafa Savaş, Aydın Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mustafa Bircan, Aydın İl Kültür ve Turizm Müdürü Nuri Aktakka katıldılar.
Çeşitli kategorilerde belirlenen ödüller sahiplerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından patent, marka, endüstriyel tasarım ve coğrafi işaret alanlarında ödüller verildi. Türkiye genelinde iller bazında sadece Aydın ve Antalya ödüllendirildi. Aydın, Avrupa Birliği Coğrafi İşaret Tescili 17 Şubat 2016 tarihinde gerçekleşen Aydın İnciri nedeniyle Uluslararası Coğrafi İşaret 1. si ödülü takdim edildi.
CUMHURBAŞKANINDAN AYDIN’A ÖVGÜ
5. Türk Patent Ödülleri Töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Aydın’ı coğrafi işaretlere uluslararası alanda değer veren il olarak nitelendirdi. Konuşmasında coğrafi işaretlerin önemine değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bugüne kadar yürütülmekte olan çalışmalar sayesinde pek çok ilimiz ve ilçemiz artık daha fazla tanınıyor daha fazla ziyaret ediliyor. İllerimizdeki Valilerimize, Belediye Başkanlarımıza, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlarımıza, sivil toplum kuruluşlarımıza büyük sorumluluk düşüyor. Bugün coğrafi işaret ve markalaşma konusundaki ortaya koydukları başarılar nedeniyle iki ilimize Aydın ve Antalya’ya ödüllerini takdim edeceğiz. Ülkemizin 7 bölgesinden 7 coğrafi işaret tanıtımı yapılıyor. Bunların hepsi önemli ve sevindirici gelişmelerdir. 189 tescilli coğrafi işaretimizi artırırken, dünya çapında bilinmesini sağlayan çalışmaları da sürdürmeliyiz.” dedi.
AYDIN İNCİRİ’Nİ AVRUPA’DA VE TÜRKİYE’DE TANITMAYA DEVAM EDECEĞİZ
Plaket töreninin ardından gerçekleştirilen coğrafi işaret sergisinde Aydın standına özel ziyaret gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a Aydın İnciri coğrafi işaret süreci hakkında Aydın Ticaret Odası Başkanı Hakan Ülken tarafından bilgi verildi. Başkan Ülken, Aydın İnciri’nin Avrupa Birliği’nde coğrafi işaret tescilini gerçekleştiren ilk Türk Ürünü ikinci Türk Markası olduğunu belirtti.
Plaketi Aydın Valisi Erol Ayyıldız ile birlikte Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan alan AYTO Başkanı Hakan Ülken, “Aydın İnciri’ni Türkiye’de ve Avrupa’da tanıtmaya devam edeceğiz.” diye konuştu.