52. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu 24 Nisan-01 Mayıs 2016 tarihleri arasında 8 etapta düzenlenecek. Dünyanın tek kıtalar arası bisiklet turu, 2016 yılında dünyaca ünlü sporcu ve takımların üst düzey mücadelesine sahne olacak.
‘’Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’’ 52. Yılında bisiklet heyecanını İstanbul’dan başlayarak Selçuk (İzmir)’a taşıyacak. Dünya’nın yegane kıtalararası etaplı bisiklet turuna katılacak profesyonel takım ve sporcuların üst düzey mücadelesi 24 Nisan Pazar günü İstanbul’da başlayacak. 8 gün boyunca İç Anadolu, Akdeniz ve Ege sahilleri boyunca ilerleyecek olan turkuaz rekabet sporcuların 1 Mayıs Pazar günü görkemli bitiş noktasına ev sahipliği yapacak olan Selçuk(İzmir) etabı ile sona erecek.
52.Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet turunun son etabı olan 8. Etap 01 Mayıs 2016 Pazar günü Marmaris-Selçuk arasında düzenlenecek. Bu etapta Aydın’dan geçecek olan sporcular Çine’den il sınırına giriş yaparak Efeler İlçesi Bulvar kavşağından (Yeni Dörtyol Kavşağı) dönüp İzmir istikametine doğru ilerleyerek parkuru Selçuk’ta tamamlanacak. 52.Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu sporcularının saat 13:53’te Gökbel Tüneli mevkiinden il sınırımıza giriş yapmaları, saat 14:27’de Çine merkeze giriş yapmaları, saat 15:18’de Efeler ilçesi Bulvar kavşağından (Yeni Dörtyol Kavşağı) geçiş yapmaları, saat 15:30’da İncirliova ilçesine giriş yapmaları, saat 15:46’da Germencik ilçesinden giriş yapmaları, saat 16:00’da Germencik Ortaklar mahallesinden geçiş yapmaları ve ardından saat 16:30’da Selçuk’taki finiş noktasına varmaları bekleniyor.
Aydın Vali Yardımcısı Dr. Necdet Türker başkanlığında 01 Mayıs 2016 Pazar günü ilimizden geçiş yapacak olan 52.Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu 8.Etabı ile ilgili 20 Nisan 2016 Çarşamba günü Aydın Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünde ön hazırlık toplantısı yapıldı. Toplantıya Çine Kaymakamı Özkan Demir, Germencik Kaymakamı Ayhan Işık, İncirliova Kaymakamı Ediz Sürücü, Aydın Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Bekir Çeker, İl Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, İl Jandarma ve İlçe Jandarma Komutanlığı yetkilileri, Büyükşehir Belediye Başkanlığı yetkilileri, Efeler, Çine, İncirliova ve Germencik Belediyesi yetkilileri, Gençlik Hizmetleri ve Spor Şube Müdürü, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürleri, İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü yetkilileri, İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri, bisiklet il temsilcisi ve yardımcısı katıldı.
Gerçekleştirilen toplantıda kurum yetkililerine ilimizde alınacak önlemler ve yapılacak olan çalışmalar hakkında bilgilendirme yapıldı. İlgili kurumlara görev dağılımı gerçekleştirildi.