Koçarlı Düşünce Eylem ve Koordinasyon Ekibi (DEKE), 2016-2017 eğitim öğretim yılının ilk toplantısını kurulduğu yer olan Koçarlı Sabancı Öğretmen Evi ve ASO toplantı salonunda yaptı.
İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Osman Arıkoğlu başkanlığında yapılan toplantıda bu yıl yapılacak etkinlikler ve uygulanacak projeler görüşüldü. Arıkoğlu, bu yıl önceden yapılan çalışmalar yanı sıra Avrupa Birliği ve GEKA projelerine ağırlık verileceğini söyledi. Yılın ilk toplantısında Öğretmenler Günü, Bilim Sergisi, Bilim Gösterileri, Tiyatro Çalışmaları, Resim, Fotoğraf ve Eskiden Oynanan Oyuncaklar Sergisi, Temel Eğitim Gözlem Çalışmaları, Kazanım Değerlendirme Çalışmaları, Koçarlı Okuyor, Koçarlı Başarıları Ödüllendiriyor, Uçurtma Şenliği, Basın-Yayın Çalışmaları, Aile Akademisi Çalışmaları, Bilgi Yarışmaları, Zeka Oyunları, geziler ve sportif etkinlikler gündemi oluşturdu.
DEKE, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Osman Arıkoğlu başkanlığında Koçarlı Kaymakamlığı ve Koçarlı Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı olarak gönüllü okul müdürleri ve öğretmenlerden oluşan bir ekip olarak 2014 yılında kuruldu. Kurulduğundan bu yana Koçarlı’da eğitim öğretimle ilgili sosyal, kültürel, sanatsal, sportif ve eğitsel her türlü etkinliğin oluşturucusu, planlayıcısı ve yürütücüsü olarak çalışıyor.
DEKE şu üyelerden oluşuyor: İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Osman Arıkoğlu (Başkan), MKK Çok Programlı Anadolu Lisesi Müdürü Ayhan Özel, Koçarlı İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Halil Hulusi Ertuğrul, Atatürk İlkokulu Müdürü Murat Demiroğlu, Koçarlı Öğretmenevi Müdürü Mehmet Sayın, Bıyıklı İlkokulu Müdürü Ünal Adak , Satılar Şehit Er Mustafa Aydın İlkokulu Müdürü Mehmet Orhan, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ali Galip İvren, Mersinbeleni Ortaokulu Müdürü Ali Kırcan, Cumhuriyet Ortaokulu Müdürü Turgay Arslan, Dedeköy İlkokulu Müdürü Ender Korkmaz, MKK Çok Programlı Anadolu Lisesi Rehber Öğretmeni Zafer Gün, Yeniköy İlkokulu Fikret Kalkan ve MKK Çok Programlı Anadolu Lisesi Beden Eğitimi Öğretmeni Tolga Çizmeci.
Üçüncü yılında DEKE yine farklı proje ve etkinliklerin ortasında olarak Koçarlı’da eğitimin paydaşı olan herkese ve Koçarlı halkına yarar sağlayacak.