Didim 21. Barış Şenliği etkinlikleri kapsamında “Demokrasi ve Darbe” konulu panel düzenlendi.
Didim 21. Barış Şenliği etkinlikleri düzenlenen panelle devam ettirildi. Aydın Valiliğinin güvenlik nedeniyle ilçe genelinde açık hava toplantısı ve basın açıklamalarını yasaklamasının ardından değişen Barış Şenliği programı kapsamında düzenlenen panel Didim Ticaret Odası Aytaç Nurullah Kocabıyık Kültür Merkezinde yapıldı. Panele konuşmacı olarak Erdoğan Aydın ve Abdullah Manaz katıldı.
Panelin açılışını ve moderatörlüğünü Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Naşit Oskay yaptı. Panelde ilk konuşan Yazar Erdoğan Aydın 1980’de gerçekleştirilen darbe sonrasında Türkiye’nin darbe anayasasıyla yönetilmeye devam edildiğini belirterek 15 Temmuz’da da bir darbe girişiminde bulunulduğunu dile getirdi. Darbelerin tarihinin 600 yıl önceye kadar dayandığını belirten Aydın Osmanlı İmparatorluğu döneminde, Osmanlının son döneminde ve cumhuriyet tarihindeki darbelerde örnekler vererek konuşmasını sürdürdü.
Gazeteci, Akademisyen ve Yazar Abdullah Manaz ise darbelerin tarihlerinden örnekler vererek, Emperyalist güçlerin darbelerle ülkeler üzerinde oynadıkları oyunları anlattı. Darbe girişimleri ve darbelere de değinen Manaz, 1960’dan sonra NATO’nun darbeler üzerindeki etkisini anlattı. Darbelerin sadece iç dinamiklerle yapılamayacağının altını çizen Manaz FETÖ terör örgütünün 1960’lı yıllardan bu yana CIA tarafından büyütülen bir hareket olduğunu belirterek “FETÖ Dünyanın ne büyük casusluk teşkilatı; 170’in üzerinde ülkede varlar ve ABD’ye istihbarat taşıyorlar” dedi.
Panel sonunda Belediye Başkan Yardımcısı Salih Bankoğlu ve geçmiş dönem Didim Belediye Başkanı Mehmet Soysalan, konuşmacılara katılım plaketi ve çiçek takdim etti.