Didim Belediye Meclisi’nin Ağustos ayı olağan toplantısının ikinci birleşimi yapıldı. Toplantıda belediye tarafından yapılacak yeni kültür merkezi ile amfi tiyatronun yerlerinin uygulama imar planları ortak kararla kabul edildi.
Didim Belediye Meclisi’nin Ağustos ayı toplantısının ikinci birleşimi Belediye Başkanı A. Deniz Atabay başkanlığında yapıldı. Toplantıya mazeretli olarak CHP’li Celalettin Erol, AKP’li Şakir Saruhan, MHP’li Onur Çağlar ile DSP’li Mustafa Kıray katılmadı. Gündemin birinci maddesinde yer alan Akyeniköy Mahallesi 187 ve 189 parseller için hazırlanan Uygulama İmar Planı teklifinin görüşüldü. İmar Komisyonu maddeyle ilgili ek süre talebinde bulundu. Talep oy birliğiyle kabul edildi. Gündemin ikinci maddesinde ise İlçemiz Efeler Mahallesi 2538 ada 1 parsel için hazırlanan Uygulama İmar Planı Plan değişikliği teklifi ele alındı. Belediye Başkanı A. Deniz Atabay 2538 ada 1 parsel’deki yerin Kültür Merkezi için ayrılan yer olduğunu ve Aydın BŞB meclisince de kabul edildiğini belirtti. Madde oy birliğiyle kabul edildi. Gündemin üçüncü maddesinde ise Çamlık Mahallesi 2. Koy Mevkiinde Uygulama İmar Planı Plan değişikliği teklifinin görüşüldü. Başkan Atabay belirlenen yere amfi tiyatro yapılacağını dile getirmesinin ardından madde oy birliğiyle kabul edildi.
"Zübeyde Hanım" ismi onaylandı
Gündemin dördüncü maddesinde ise Akbük mahallesinde belediye tarafından yapımı tamamlanan parka Zübeyde Hanım adının verilmesi konusu ele alındı. Ülkemizin Kurucusu Ulu Önder M. Kemal Atatürk’ün annesi Zübeyde Hanım adının verilmesi Meclis üyeleri tarafından oy birliğiyle kabul edildi.
Gündemin beşinci maddesinde ise İlçemizdeki bir parka 15 Temmuz Demokrasi parkı verilmesi konusu görüşüldü. İmar Komisyonu Belediye Park ve Bahçeler Müdürlüğünden konuyla ilgili bilgi alınıp hangi parka ismin verilmesi gerekliliğiyle ilgili ek süre istendi. Talep oy birliğiyle kabul edildi.
Toplantı sonunda bilgiler veren Belediye Başkanı A. Deniz Atabay, Akbük Zübeyde Hanım parkının 12 Ağustos Cuma günü saat 19.00’da resmi olarak açılacağını belirtti.