Didim Esnaf Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifinin yenilenen yüzüyle taraflı tarafsız herkesin beğenisini topluyor. Geçen yıl dış cephesi yenilenen Kooperatifin bu yılda iç tefrişatı baştan aşağıya yenilenirken adeta bir banka görünümüne kavuşan Didim EKK üyelerine modern ve refah bir ortamda hizmete veriyor.
Didim Esnaf Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali İhsan Kubaliç Kooperatif iç tefrişatının tamamlanarak kooperatifin yeni görünümüyle hizmet vermeye devam ettiğini söyledi. Kubaliç “Esnaftan aldık esnafa verdik. Daha yapacağımız çok daha güzel yenilikler var.” Diyerek yeni hizmetlerinde mesajını verdi.
Göreve geldiği günden bu yana Didim EKK’yı en iyi noktalara taşıma gayreti içerisinde olduğunu belirten Kubaliç Kooperatifin içinde bulunduğu durumla ilgili olarak şunları dile getirdi; “Göreve geldiğim 2000 yılının Mayıs ayından beri Kooperatifi bu binasında bunları neden yaptık? Buranın eski halini herkes biliyor yoktan bugünkü konuma geldik. Bu bina eski yönetim tarafından kredi verilerek bu yer alındı fakat bu kredi de ödenmediler kooperatif ödeyecekti; biz burayı teslim aldığımızda borç batağında olan bir kooperatifti. Ufak bir yerde pasaj içerisinde olan bir yerdi. Bugünkü konumuna da bakarsanız hem buranın borcunu ödedik hem de yeniden yapılandırma yaparak eski konumuna getirdik. Yapılandırmayı yaparken de nasıl yaptık; demircinin borcu vardı demirlerini yaptırdık, Marangozuna dolapları yaptırdık ve kısaca alacak karşılığında bunları yaptık. Buranın önünü açtık ve bu borçları da böyle ödedik. Bankaya da borcu vardı onları da kapattık ve hayli iyi bir duruma geldik.” dedi.
“GEÇEN YIL Kİ ÇALIŞMALARI ANLATTI”
Geçmiş yıllarda Kooperatif bünyesinde yapılan çalışmaları anlatan Başkan Kubaliç iç tefrişatla ilgili de bilgiler paylaşarak “Arşiv ve dosyalama yerimizi yaptık ilk evvel; 6 yıl önce burayı yaptık. 50 yıllık bir zamana yaymak kaydıyla güzel bir arşiv yaptık. Daha sonra kısa sürede 46 Kw’lık bir jeneratör aldık. Adından araç ihtiyacımız için araç aldık. Bir misafirhane olması gerekliliğini duyduk. Burası yazlık yer olduğundan misafirlerimiz geliyordu. Burada sadece kendi misafirlerimiz değil kurumların da misafirleriniz ağırladığımız bir yer var; bundan da mutluluk duyuyoruz. Geçen yıl dış cepheyi yeniledik. Güzel bir imaj yarattık. İç kısımda bu yıl çalışma başlattık. Bu dosyalama yerimiz depo olarak duruyordu. Burayla ilgili plan ve proje çizdirdik. Burayı bir merdiven yaptırdık ve burası da kötü durumdaymış. Borular çürümüş. Ayrıca dolaplarda rutubetten çürümüştü. Burayı da merdivenler mevcut binaya bağladık. Dosyalama kısmını buraya aldık; yukarı kısmını çalışma alanı yaptık.” dedi.
“BURASI GELİP GEÇİCİ ÖNEMLİ OLAN HİZMET”
Didim’de 30 yıldan beri esnafı tanıdığını ve her zaman esnafın yanında olmaya çalıştıklarını kaydeden Kubaliç “Biz bu çalışmayı neden yaptık. 30 senedir Didimde’yim. 30 yıldır esnafı tanıyorum. Didim EKK Didim’in aynası; ufak esnafın bankasıdır. Ufak esnaf 30 Milyon TL kredi kullandı. Esnafa yeri geldik dükkan yeri geldi ev sahibi yeri geldi düğününü yaptık. Tüm ihtiyaçlarını karşıladık. Ödemeyen de oluyor bunlar doğal şeyler; esnafın durumu kötüyse de çağırıp konuştuk. Diyalog halinde olduk esnaflar ve burayı kendi bankaları olarak kabul etti. Biz buradan ne verirsek bizim için önemli. Burası gelip geçici; önemli olan arkamızda bir şeyler bırakıyorsak bundan mutluluk duyarız.” dedi.
“BANKA GÖRÜNÜMÜNE KAVUŞTUK”
İç tefrişatın 38 günde tamamlandığını ve esnaf için güzel hizmetlerin devam edeceğini müjdeleyen Kubaliç “Burası 38 günde tamamlandı. Mimar Gül hanımla anlaşmamız 2 aydı ama erken bitti. Ben kendisine teşekkür ediyorum. Titiz bir çalışma oldu ve güzel bir çalışma ortaya çıktı. Borcuna sadık duyarlı esnaflarımız için hakiki bir banka görünümünde daha rahat daha güzel ortamda hizmet almasınlar! Çayını yudumlayarak rahatça kredisini alıp borcunu kapatmasın!. Ben bu esnafa ne verdiysem karşılığını alıyorum. Bu esnaf için her şeye yaparım. Kredisini verir zamanda tanırım ama diyalog kurarsa…Bunlar güzel şeyler hizmet verdikçe onlarda bunu takdir ettikçe bundan mutluluk duyuyorum.” diye konuştu.
“PARA VAR DEDİ; YENİ MÜJDELERİN MESAJINI VERDİ”
Kooperatif olarak her imkana sahip olduklarını da dile getiren Kubaliç “Esnaflarımızda bundan memnun; birkaç arkadaş parayı buldun harcıyorsun dedi. Evet ben parayı buldum ama sokakta bulmadım. Parayı çarçur etseydim bunlar yapamazdım. Ben diyorum ki kooperatifimizin itibarı var, parası var, personeli var, mülkiyeti var, aracı var, binası var; esnaftan aldık esnafa verdik. Daha yapacağımız çok daha güzel yenilikler var. Bunları da beklesinler görsünler. Bu noktada ben Mimar hanıma çalışmalarında dolayı teşekkür ediyorum. Esnafımıza işlerine başarılar ve bol kazançlar diliyorum.” dedi.