Türkiye Sakatlar Derneği Aydın Şubesi üyeleri, Didim Polis Moral Eğitim Merkezinin konuğu olarak Didim’de ağırlandı. Eğitim Merkezi Müdürü Hakkı Tuncer’in girişimi ve talimatıyla engelsiz koy’a dönüştürülen 6.koy’da Engelliler ve aileleri denize girerek hoş saatler geçirdi.
Didim Polis Moral Eğitim Merkezi duyarlı ve anlamlı bir etkinliğe imza attı. Eğitim Merkezi Müdürü Hakkı Tuncer’in girişimi ve talimatıyla engelsiz koy’a dönüştürülen 6.koy Türkiye Sakatlar Derneği Aydın Şubesi üyeleri ve ailelerini ağırladı.
Efeler Belediyesinin kendilerine tahsis ettiği otobüsle hafta sonu Didim’e gelen Türkiye Sakatlar Derneği Aydın Şube Başkanı Sevgi Dinçer, dernek üyeleri ve ailelerini Didim Polis Moral Eğitim Merkezi Müdürü Hakkı Tuncer ile Müdür yardımcısı Hüseyin Ayaz ağırladı.
Eğitim Merkezi Müdürü Hakkı Tuncer, Engelliler ve aileleriyle tek tek ilgilenirken, engelsiz koya çevirdikleri 6.koyda, engellilerin ve ailelerin rahatça denize girebilmelerini sağladıklarını ayıca sosyal anlamda halka kaynaşmalarını amaç edindiklerini söyledi.
Türkiye Sakatlar Derneği Aydın Şube Başkanı Sevgi Dinçer ise Didim’den bu tür bir teklif gelmesinin kendilerini mutlu ettiğini ve burada olmaktan duydukları memnuniyeti dile getirip “Eğitim Merkezi Müdürümüz örnek bir duyarlılığa imza atıp, ülkemizde Engelliler ve ailelerine yönelik bu uygulaması bizleri gerçekten mutlu etti. Çünkü ülkemizde engellilere yönelik bu tür yerlerin sayısı çok az; ülkemizde milyonlarca engelli var ve hayatında denize girmeyen engelliler var. Bu tür güzel çalışmaların herkese örnek olmasını istiyoruz. Dernek üyelerimiz ve aileleri burada bugün hoş vakit geçirecekler; bu anlamda bu tür yerlerin sayısının artması temennimiz; bizleri ağırlayan Merkez Müdürümüze ve ilgili personeline, ulaşım desteği veren Efeler Belediyesine teşekkür ediyorum.” Dedi.
Dernek üyeleri ve aileleri kendilerine özel hazırlanan engelli rampasında denize girerek hoş vakit geçirirken kendileri için ayarlanan şezlonglarda güneşlenerek tatiline tadını çıkardı. Öte yanda ise plaj içerisine konulan soyunma ve duşa kabinlerinde engellilere göre de hazırlandığı görüldü.