Didim Belediyesi tarafından yaptırılan 15 Temmuz Demokrasi parkının açılışı halkın katılımıyla yapıldı.
15 Temmuz günü gerçekleştirilen başarısız askeri darbe girişiminde hayatını kaybeden şehitlerin anısına AK Parti grubunun Didim Belediye Meclisine verdiği önergenin ardından oy birliğiyle alınan karar doğrultusunda Didim Belediyesince yapımı tamamlanan 15 Temmuz Demokrasi parkının açılışı yapıldı. Efeler mahallesi 1520 sokak üzerinde yapılan 4 dönümlük parkın açılışına Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay, CHP Didim İlçe Başkanı Gökmen Karataş, AK Parti Didim İlçe Başkanı Cenk Ünlü, Belediye Başkan yardımcısı Salih Bankoğlu, kamu kurumların temsilcileri, Sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri CHP, AK Parti ve MHP’li bazı belediye meclis üyeleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Parkın açılışında konuşan Belediye Başkanı A. Deniz Atabay 15 Temmuz gecesi Devlete ve Cumhuriyete karşı saldırı yapıldığını ifade ederek “15 Temmuz gecesi laik düzenimize cumhuriyetimize ve devletimize yapılan menfur saldırı neticesinde maalesef ülkemiz çok üzücü günler geçirdi. Kötü günler geçirdi ve halen de devam ediyor. Tabi ki bunların sebeplerini ve niçin olduğunu araştırmak, tabii birey olarak hepimizin görevi ama asıl bunları ortaya çıkaracak olan devletin kendisidir. Sanıyorum gerekli işlemler yapılıyordur. Biz sonuçları itibariyle daha çok etkileniyoruz. İnşallah bu şekilde saldırılar içten veya dıştan devletimize yıkmak için özellikle laik düzenimizi yıkmak için Atatürk’ün kurduğu cumhuriyetimizi yıkmak için başka saldırılar olmaz. Onun için hepimiz görevimiz deyip uyanık olacağız. Türk halkı tarihin her dönemin bu duyarlılığı ve sorumluluğu göstermiştir ki bu günlere kadar geldik. Ümit ediyorum ki bu laik düzen ve Atatürk’ümüzün kurduğu Cumhuriyet aynen aynı şekilde ilelebet devam edecektir ve yaşayacaktır. O günün o kötü gününün unutulmaması için bir çok meclis üyesi arkadaşımızın meclisimize verdiği önergeyle bu karar meclisimizden oy birliğiyle geçti ve bir parka 15 Temmuz Demokrasi parkı adının verilmesi kararı alındı. Burayı uygun bulduk ve o şekilde düzenledik. Önemli olan işin kalıcı olması ve çevreye vereceğiz faydadır. Burada yaşayan insanların çocuğumuz gençlerimizin kullanacağı yeşil alanlardır.”dedi.
2017 yılında ilçede yapacakları çalışmalara da değinen Atabay “ 2,5 yılda ilçemizde en fazla ihtiyaç olan yol eksikliğinin gidermeye çalıştık. Her mahalleye eşit hizmet götürmeye çalıştık. 2017 yılında daha çok yeşil alan park ve spor alanları yapacağız. İlçemizde kişi başında düşen yeşil alan sayısını arttırmayı planlıyoruz. Emin olun daha fazla yeşil alan ve parkımız olacak. Buralara sosyal alanlarda yerleştireceğiz.”diyerek parkın yapımında emeği geçenlere teşekkür etti.
Konuşmanın ardından Başkan Atabay, CHP İlçe Başkanı Karataş, AK Parti İlçe Başkanı Ünlü ve mahalle sakinleriyle açılış kurdelasını kesti. Açılış sonrası halka kavurma, pilav ve ayran ikram edildi.