Adnan Menderes Üniversitesi, Didim Belediyesi ve Wia Camp’ın işbirliğiyle 16-24 Temmuz tarihleri arasında Didim Orman Kampında gerçekleştirilecek olan Resim Çalıştayının 7.’si başladı.
Didim Belediyesinin işlettiği Tavşanburnu Orman Kampında yapılan Resim Çalıştayın 20’i yabancı 35’i yerel olmak üzere 55 Sanatçı katılıyor. Adnan Menderes Üniversitesi, Didim Belediyesi ve Wia Camp’ın işbirliğiyle 16-24 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilecek çalıştayı ADÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Kurucu Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Şükrü Kara öncülüğünde yapılıyor.
“AMACIMIZ YEREL İLE AMATÖR SANATÇI AYRIM YAPMADAN BİR ARADA DOĞA İÇERİSİNDE SANAT YAPMAK”
Organizasyonla ilgili bilgiler veren Kara “2010 yılında bir grup arkadaşla Marmaris Çubucak Orman kampında başladığımız sanat çalıştayı kamplarının 7. ni Didim’de gerçekleştiriyoruz. Bu çalıştay ADÜ, Didim Belediyesi ve Wia Camp’ın ortaklaşa gerçekleştirdiği bir kamp; 20’i yabancı 35’i yerel olmak üzere 55 Sanatçı kampa katıldı. Amacımız Ülkemizi uluslararası alanda tanıtmak; kültürel diyaloğu geliştirmek ve yerel ile amatör sanatçı ayrım yapmadan bir arada doğa içerisinde sanat yapmak. Bu noktada biz çalıştay yaparken özel davet göndermeden sosyal medya üzerinde bir araya gelen sanatçılarız. Bu kamplar için uluslararası temsilcilerimiz var. Aralarında Rusya, Kenya, Bulgaristan, Hollanda gibi birçok yerden sanatçılar kampımızda yer alıyor. Plastik sanatlar hariç her türlü sanatsal çalışma kamp içerisinde yapılacak.” dedi.
Didim Belediyesinin destekleriyle gerçekleştirilen kampın sonunda katılımcılara belgelerinde verileceğini belirten Kara akademik anlamda da kampın profesyonel sanatçılara katkı sunduğunu dile getirdi.
“ÇOK GÜZEL BİR KAMP VE ORTAMDA GÜZEL”
Kampa katılan Bulgaristan Sofya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü yüksek lisans öğrencisi Lyuba Yosifchea ise “Bu kampa bir arkadaşım sayesinde katıldım. İlk kez katılıyorum. Didim’e de ilk kez geldim. Çok güzel bir kamp ve ortamda güzel.” dedi.
“DÜNYADA EN GÜÇLÜ SİLAH SANAT”
Uluslararası Kadın Sanatçılar Derneği (FEMİNART) Başkanı Şükran Üst “Bizim dernek olarak ülke genelinde 12 tane şubemiz var. Ayrıca 6 ülkede temsilciliklerimiz var. Biz de 8 yıldır kadın sanatçılar olarak etkinlikler yapıyoruz. Şükrü hoca ile tanışmamızın ardından buradayız. Didim’e ilk kez geliyoruz. Burada sanatçı duyarlılığı, ülkeler arası kültürel gelişim ve insanlar arasında köprü kurmaya çalışıyoruz. Bu etkinlikleri kendimizle değil halkla iç içe yapmayı hedefliyoruz ve buna göre çalışıyoruz. Bana göre dünyada en güçlü silah sanat; sanatı geliştiren ülke güzelliklerden yana olur.” dedi.
“KENYALI ÖĞRENCİ HALİNDEN MEMNUN”
Çalıştaya katılan ADÜ Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencisi ve Kenyalı İşmail Obwage “ADÜ’den öğrenciyim ve ilk kez katılıyorum. Didim’e daha önce gelmiştim ama bu kez beni buraya Şükrü hocam getirdi. Kendisine teşekkür ediyorum. Bana fırsat oldu; Sanatçılarla buluşma imkanımız oldu ve kendimizi geliştireceğimiz bir ortam var” dedi.
Kampa katılan 9 Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesinden emekli Prof. Dr. Orhan Terzioğlu ise kampa geçen yıl katıldığını ve Didim’de bulunmaktan mutlu olduğunu belirterek “Geçmişte Fotoğrafçılık, dağcılık ve kamp sporu yaptım. Fotoğrafçılık sporuyla uğraştım. Çektiğim fotoğraflardan sergiler açtım Güzel sanatlar anlamında sağlık-beyin-sanat konusunda söyleşilerim oldu. Seramik anlamda da çalışmalarım oldu. Moğolistan’dan Macaristan’a bir çok eserleri seramik olarak yapıp sergi açtım. Şimdi de tarih öncesi Anadolu ile ilgili çalışma fikrim var. Ayrıca Didim’de 1967-1968 yıllarında gelmiştim. Şimdi de kamptayız ve güzel bir ortam var.” dedi.
24 Temmuz’a kadar sürecek çalıştayın gündüz kısmında resim çalışmaları yapılırken akşam saat 21:00’den sonra müzik etkinlikleri yapılıyor.