1996 yılında başlayıp bu güne kadar başarıyla yapılan Didim Geleneksel Barış Şenlikleri hazırlıkları için Didim Belediyesi’nde ilk toplantı yapıldı.
Didim’de faaliyet gösteren 50 kadar sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin davet edildiği ön görüşmede yapılabilecek işler, şenliğin felsefesine uygun bir temanın bu yılın teması olması ve öne çıkarılmasını düşündükleri konular tek tek söz verilerek dinlenildi.
Görüşmeler Didim Belediye Meclis Salonunda yapıldı. Açılış konuşmasını yapan Didim Belediye Başkanı Deniz Atabay “Bu sene 20.ni düzenliyoruz. Yaşadığımız bir bu dünyada barışı konuşmak güzel, bizde ülkemizi dünyadan ayrılmadığımıza göre böyle bir süreçte barış organizasyonu yapmak çok önemli. Bu seneki program daha önemli onun için temasını ve ana fikrini beraber yapalım. Yaşadığımız günlerin içinde uygun bir tema çıkacaktır. Birbirinin tekrarı olmayan biri etkinlik başarı bir şekilde sürdürülmesi gerek. 20 yıl önce bunu başlatan emeği geçen barış kortejlerinde yürüyen öğrencilerden destek veren toplum kuruluşlarına çok teşekkür ederim. Bu dönemde başkan olduğum için ben organize etsem de bu festival hep sürecek. Katıldığının için teşekkür ediyorum bu festivalin sahibi tüm Didimliler barış tüm insanlığın. Her arkadaş görüşünü bizimle paylaşırsa daha güzel şeyler yaparız” dedi.
Festivali ilk kez düzenlendiği yıl Belediye Başkanı Olan Mehmet Soysalan’da “1996 yılında biz bu işe başlarken savaşın arifesindeydik. Ege denizi barış denizi kalsın Barış denizi olsun diye söylemle yola çıktık. Coğrafyamızda barışı istemek lazım. Bu yıl daha da önemli ülkemiz komşularıyla gerginlik yaşıyor, bu sefer Yunanistan’a sıçramış olsa da barış için karşımızdaki dostlarımızla birlikte kutlama gerekir” dedi
Katılan diğer kurum temsilcileri de görüşlerini tek tek belirtmelerinin ardından önümüzdeki günlerde tekrar görüşülmek üzere toplantı sona erdirildi.