Didim Belediyesi öncülüğünde sivil toplum kuruluşlarının katkılarıyla düzenlenen Dünya Çevre Günü dolayısıyla düzenlenen “Didim Belediyesi Çevre ve Çocuk Şenliği” renkli görüntülere sahne oldu. Özelleştirilen Temizlik İşler birimi bünyesinde kurulan “Ritim Grubu” çöp kovalarından yaptıkları enstrümanlarla çalınan şarkılara eşlik etti.
Didim Belediyesi öncülüğünde gerçekleştirilen ve aralarında bir çok sivil toplum kuruluşunun yer aldığı kutlama heyeti Dünya Çevre Günü dolayısıyla düzenlenen “Didim Belediyesi Çevre ve Çocuk Şenliği” kapsamında Kent Meydanında Altınkum’a kadar yürüdü. Yürüyüş kapsamında en önde Özelleştirilen temizlik işleri Biriminin personeli yer alırken ardından sivil toplum kuruluşları, bisikletçiler ile City Bus yer aldı. Altınkum Yalı Caddesinde sona eren yürüyüşün ardından etkinlikler yapıldı.
Etkinlikte konuşan Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay “Burada siyasi bir şey yapmıyoruz. Soluduğumuz temiz havayı kirletmemiz gereken çevreyi ve denizi yarınımız olan çocuklarımıza bunu nasıl anlatmamız ve göstermemiz için buradayız. Bu etkinlikle tüm Dünya’da kutlanıyor. Bizde burada bunu yapmaya çalışıyoruz. Tüm Çevre dernekleri ve sivil toplum kuruluşları ile gelin beraber bunu birlikte yapalım dedik. Herkesin ayrı yapmasının anlamı yok. Yaptıklarımızı anlatmak istemiyorum; görüyorsunuz. Bu kapsamda emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” dedi.
Konuşmanın ardından Temizlik İşleri Müdürlüğü personeli tarafından oluşturulan “Ritm Grubu” çöp kovalarından yaptıkları enstrümanlarla çalınan şarkılara eşlik etti; etkinliğe katılanlar da gönüllerince eğlendi.