Didim’de 2016-2017 eğitim öğretim yılının açılışı dolayısıyla ve İlköğretim Haftası kutlamaları kapsamında Mahir Özgür Damar İlkokulunda tören düzenlendi.
Didim’de 11 bin 250 öğrenci ve 600 öğretmenin görev yapacağı 2016 -2017 eğitim öğretim yılı Okul bahçesinde düzenlenen törene Didim Kaymakamı İskender Yönden, Didim Belediye Başkanı Deniz Atabay, Didim Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Dede, Didim İlçe Jandarma Komutanı Gürkan Kabakçı, Didim İlçe Emniyet Müdürü Özgür Selçuk, Didim İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Turan Kaya, Siyasiler, kamu kurumların temsilcileri Okul Müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Günün anlam ve önemine ilişkin ilk konuşmayı Okul Müdürü Yaşar Yıldırım gerçekleştirdi. Yıldırım konuşmasına 19 Eylül gününün Atatürk’e gazilik ve mareşallik rütbesinin verildiği gün olması sebebiyle ülkedeki geçmiş şehitleri anarak başladı. 15 Temmuz günü yaşanan darbe girişimini lanetleyen ağırlıklı bir konuşma yaptı. "Darbeyi Hiç beklemediğimiz bir yerden yedik" diye sürdürdüğü konuşmasını, "Geceye yenilmeyen her kişiye ödül olarak bir sabah ve bir gündüz vardır” sözleriyle tamamladı
Ardından Didim İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Turan Kaya da, “Değerli öğretmenler ve öğrencilerimiz diye başlayan konuşmasında eğitimin vazgeçilmez bir hizmet olduğuna ve her şeyin sevmekle başladığını kabullenen bizler sizlerin huzurlu olmasına gayret ederek sizleri saygı ve sevgilerimle selamlıyor ikinci yuvanıza hoş geldiniz” dedi.
Turan, konuşmasını şu sözlerle sürdürdü; “Yurttaşlığın en önemli sınavının verildiği ilk öğretimde çocuklarımıza her şeyden önce bir yaşam biçimi olarak demokrasiyi öğretmeli ve özümsemelerini sağlamalıyız. Ancak üreten ve yaşama doğrudan katılımla insanların mutlu olabileceği gerçeğini unutmamalı ve çocuklarımızın yaşamdan tat almalarını sağlamalıyız. Sayın veliler bize emanet ettiğiniz, canınızdan çok sevdiğiniz yavrularınızı bu çatı altında hiçbir ayrım gözetmeksizin eğitmeyi görev edindik. Yüreğimizden sevgiyi, belleğimizdeki bilgiyi çocuklarınızla paylaşacak eli öpülesi öğretmenlerime zor fakat kutsal görevlerinde de başarılar diliyorum”
Daha sonra 4. Sınıf öğrencileri, okula yeni başlayan öğrencilere çiçek vererek, tebrik dileklerinde bulundu ve ardından ilçe protokolü toplu resim çektirdi ve sınıfları gezdiler.