Didim Altınkum Sahilinde yapılması planlanan engelliler plajına dubalarla çözüm bulundu. Önümüzdeki günlerde iki tane engelli rampası ile tekerlekli sandalyeli bedensel engellilerin deniz daha rahat girebilmesi için bir de asansör yaptırılacak.
Kıyıların ve plajların kullanılmasıyla ilgili mevzuata takılan Engelliler plajında ilk adımlar atıldı. Bu kapsamda Altınkum Plajının sağ kısmında ayrılan plajda engellilere yönelik düzenlemeler yapılarak kullanıma açılacak.
Çalışmalarla ilgili bilgiler veren Didim ve Yöresi Engelliler Derneği Başkanı Bedri Altıntaş, Dubaların bir işadamı tarafından temin edildikten sonra dubalarla hazırlanan platform ile engelliler daha derin noktalara girebilecek ve böylece bazı fiziksel geri kazanımlar için hidroterapi tedavisinde deniz suyundan daha fazla yararlanabileceklerini söyledi.
Bayram sonrası uyarı tabelaları ile de giriş yerleri belirlenecek olan plajda Engelliler Derneğinden bir görevlinin bulunacağı plajın engeliler dışında da halka açık olmasının da engellilerin sosyalleşmesi bakımından çok faydalı olabileceğini de belirten Altıntaş bayramdan sonra Kaymakam İskender Yönden ve Belediye Başkanı Deniz Atabay’la bu bölgeden birlikte denize girmek istediğini de söyledi.
Altıntaş Kaymakam Yönden ve Başkan Atabay olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür etti.