Didim Belediye Başkanı Deniz Atabay haftalık olağan haftalık basın toplantısında 24 Eylül’de Tales buluşmasının 3 yıl içerisinde Felsefe okulu haline gelecek bir organizasyonun ilk adımı olduğun söyledi.
Önümüzdeki yıl yapılacak kutsal yol yürüyüşü, Didim Bilicilik Çalıştayının organizasyonu ile Didim’in tarihi öneminin ortaya çıkarılacağını söyleyen başkan Atabay “bu üç organizasyonun Tales’i Buluşması bugüne kadar yapılanların dışında bir organizasyon bazı camialarda etkisi çok farklı bir kesime hitap ediyor. Entelektüel çevrede etkisi farklı olacak, Bu yıl Tales’in matematikçi yönü, önümüzdeki yıl felsefeci yönü ortaya çıkarılacak ve 3 yıl içerisinde Felsefe okulu haline gelecek. Bu okula dünyanın çeşitli yerlerinden insanların gele bileceği bir yer haline gelmeyi hedefliyoruz.” Dedi.
“360 BİN KIŞLIK FİDE DİKİLECEK”
Başkan Atabay kutsal yol yürüyüşü içerisine bazı ritüeller koyarak yürüyüş güzergahında bu ritüellere yer verecekleri ve yürüyüşü daha anlamlı bir hale getireceklerini sözlerine ekledi.
Zeytin hasadı öncesinde Akyeniköy’deki dağ yollarında çalışmalar yaptıklarını belirten Atabay, Didim Belediyesine ait Aromatik ve Tıbbi Bitkiler serasında kışlık olarak 360 bin fide dikiminin yapıldığını bu fidelerin Ekim ayı sonunda dikimlerinin yapılacağını ifade etti
“OKUL AĞIR HASARLI”
Hisar Mahallesindeki kapatılan ilkokulla ilgili olarak değerlendirme yapan Atabay ;” Okul milli eğitime ait, biz burayla ilgili olarak nelere yapabileceğimi araştırırken ağır hasarlı raporu olduğunu öğrendik bu bina ile ilgili bir şey yapmamızın zor olduğunu öğrendik kadınlar için bir çalışma alanı yapmayı planlıyorduk.” Dedi.
Kamu alacaklarının yapılandırması ile ilgili olarak ta Belediye borçları olan vatandaşlara çağrı yapan Atabay, bu fırsattan yararlanmalarını istedi.
Kurban kesim yerinin değişmediğini de belirten Atabay veteriner kontrolünde yapılacak kesimler için anlaşma yaptıkları kasapla birlikte burada hizmet verileceğini belirtti.