24 Eylül Cumartesi günü yapılacak olan Thales Buluşması Öncesi Aydın Başak Kolejinde kurulan Tales Matematik müzesi Didim’li öğrencilerle buluştu.
Didim Belediyesi düğün Salonunda Matematik Müzesi’ndeki bazı materyaller sergilenerek öğrencilerine Thales’in matematik ve felsefi kuramları kullanarak sayısal çözümlere nasıl ulaştığı çocuklara anlatıldı. 100 kadar öğrencinin gezdiği müzede Başak Koleji Öğretmenlerinden Dilan Dolu ve Ahmet Akyol çocuklara görsel olarak ta matematiği anlatmaya çalıştılar.
Sergiyi yaklaşık 100 kadar öğrenci gezebilecek ve burada gördükleri bazı matematik teorilerini nasıl ispatlandığına dair bilgiler Thales’in kuramlarıyla anlatılması sırasında Didim Belediye Başkanı A.Deniz Atabay’da Müzeye gelerek çocuklarla birlikte verilen bilgileri dinledi.
Bugün başlayacak buluşma öncesi görüşlerini sorduğumuz Atabay bu buluşmanın önümüzdeki yıl felsefe buluşması olarak yapıldıktan sonra Didim’de Matematik ve Felsefe köyü projesini düşündüklerini ardından Kutsal yol yürüyüşü ve Bilicilik festivali ile devam eden bir Didim markası yaratmayı planladıklarını söyledi.