Aydın’da piyasaya sürülmek üzereyken yakalanan 5 ton kaçak domuz etinin ardından kasaplara yönelik denetimler sıklaştırıldı.
Denetimlerle ilgili olarak Aydın Valiliği’nden yapılan açıklamada; “2015 yılında Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğümüz Gıda ve Yem Şubesi Kontrol Şube Müdürlüğünce, Aydın İlinde 530 adet et ve et üretim tesisleri ve kasaplar denetlenmiş ve denetlenmeye devam edilmektedir. Önceki yıllarda yapılan denetimlerde ve 2016 yılında ilk 5 ayda denetlenen et ve et ürünleri tesisi ile 446 kasapta domuz eti ve tek tırnaklı hayvan eti tespit edilmemiştir Ayrıca, Mart ayı içerisinde Germencik ve Söke ilçelerinde faaliyet gösteren toplam 31 lokantadan 31 kırmızı et numunesi alınmış olup, alınan numunelerde domuz eti ve tek tırnaklı hayvan eti tespit edilmemiştir” denildi.