‘Genç ve büyüklere yeni bir umut’ sloganıyla 2011’de yola çıkan Dünya Yaşlılık Derneği ile Dünya Markalar Derneği yeni bir çalışma başlattı. Dünya Yaşlılık Derneği ortaklaşa yürüttükleri proje ile hem ileri yaşlı sağlık turizmi hem de uzun yaşamın kalesi olan Ege Bölgesi’nin Nazilli ilçesi olmak üzere markalaşma sürecini yürütecek.
Dünya Yaşlılık Derneği’nin sayısız çalışmalara imza atığını ve birçok örnek projeler hazırlayıp faaliyete geçmesine katkı sağladıklarını ifade eden Dünya Yaşlılık Derneği Uzun Yaşam ve İleri Yaş Araştırma Komisyon Başkanı Engin Tulumbacı, “Buradaki tek çıkarımız da kaliteli yaşama dair bir katkı sağlamak oldu ve nice farkındalıklar oluşturduk. Farkındalık oluştururken de önemli bir konuya dikkat çekmek istedik. Tek şey ya da birçok şey yapabilirsiniz ama sürdürülebilir olması çok önemli ve bunun yanında da markalaşmayı, kurumsallaşmayı sağlarsanız kaliteye kalite katmış olursunuz. Bir adım daha ileri gitmek için marka olmak şart. Ege bölgesi sağlık turizmi için büyük önem arz etmekte ve aynı zamanda da Ege’nin gözdesi de markası da Nazilli olacaktır” dedi.
Dernek Başkanları Umut Çınar’ın da belirttiği gibi ülkemizin zorlu süreçten geçtiğini ve bu günlerde herkesin işine daha çok ağırlık vermesi gerektiğini belirten Engin Tulumbacı, Türkiye’nin sağlık turizmi açısından çok önemli olduğunu, “Türkiye’nin güvenilir ve kaliteli bir yaşam alanı olduğunu bir kez daha vurgulamak istedik. Bu kapsamda çalışmalar yapıyoruz” dedi.
Uluslararası platformda, Marka ve Marka olmanın öneminden de söz eden Başkan Tulumbacı, marka olmanın önemini ve Nazilli ve çevresini sağlık turizm merkezi haline getirmeyi amaçladıklarını kaydetti.