Efeler Belediyesi tarafından düzenlenen ’1. Uluslararası Sanat Çalıştayı’ sona erdi.
Efeler Belediyesi’nin kültür-sanat etkinlikleri kapsamında 10’u Pakistan, Hollanda, Güney Kore, Romanya, Polonya, Makedonya ve Çin’den, 25’i Türkiye’deki 7 ayrı üniversiteden 35 akademisyen sanatçı ve Aydın’da yaşayan 14 yerel sanatçının katıldığı 1. Uluslararası Sanat Çalıştayı sergi ve gala yemeği ile son buldu. 1 hafta boyunca Sevgi Yolu’ndaki Milli Aydın Bankası’nda resimlerini yapan sanatçılar, eserlerini düzenlenen tören ile sergiledi. Toplamda 80 resmin sergilendiği serginin açılışını Efeler Belediye Başkanı M. Mesut Özakcan sanatçılar ile birlikte yaptı.
Serginin açılında konuşan ve belediye olarak sanata önem verdiklerini ifade eden Başkan Özakcan, "Çalıştayımızın uluslararası nitelik taşıması bizim için ayrı bir sevinç ve gurur kaynağı oldu. Sanatçılarımız bir hafta boyunca hayallerini tuallere aktararak kendi dünyalarını resmettiler. Çok güzel eserler yaratılmış. Çalışmaları sonucunda oluşan toplam 80 resmimizi Aydınlı sanatseverlerin beğenisine sunmaktan son derece mutluyuz. ’Sanat ruhun gıdasıdır’ denir, yaşamımızı sadece yiyerek, içerek değil ruhumuzu da besleyerek sürdürmeye ihtiyacımız var. Bu sanat gıdasını da bu tür kültür-sanat etkinliklerinden alıyoruz. Çalıştayımıza katılan tüm yerli ve yabancılarımıza teşekkür ediyor, geleneksel hale getireceğimiz sanat çalıştaylarımıza katılımın her gecen sene artmasını diliyorum" ifadelerini kullandı.
AYDIN TANITILDI
Özakcan, sanatçıların çalıştay boyunca Aydın’ın çeşitli yerlerini ziyaret ettiklerini belirterek, "İlk olarak Aydın’ımızın olmazsa olmazı belediyemizin logosunda da yer alan Tralleis Antik Kenti gezildi. Ardından, Özel Başak Koleji’ndeki Tales Matematik Müzesi ve Karacasu Afrodisias ziyaretleri gerçekleştirildi. Karacasu’da çömlek ustalarını da ziyaret eden sanatçılarımız, çömlek yapımını ilgiyle izlediler" diye konuştu.
GALA YEMEĞİ İLE ÇALIŞTAY SONLANDIRILDI
Sergi açılışının ardından Keyif Bahçesi’nde düzenlenen gala yemeği ile çalıştay sonlandırıldı. Yemekte çalıştaya emeği geçenlere plaket takdim eden Başkan Özakcan, sanatçılara da katılım belgelerini sundu. Gece toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.