Efeler Belediyesi uzun süredir arayış içerisinde olduğu yeni hizmet binası alanını belirledi. Belediye Başkanı M. Mesut Özakcan, "100 yıl çalışsak bu kazanımı elde edemezdik" diyerek hizmet binası için çalışmaların en kısa zamanda başlatılacağının müjdesini verdi.
Efeler Belediyesi Ağustos ayı birinci toplantısı yapıldı. Toplantının ana gündemi yeni belediye hizmet binası için yapılacak çalışmalar oldu. Belediye Başkanı M. Mesut Özakcan, yeni hizmet binasının Efeler’e yakışır bir bina olacağını ve hızla bitirileceğini söyledi.
Toplantıyı 15 Temmuz 2016 günü FETÖ terör örgütü tarafından gerçekleştirilen darbe girişimini kınayarak başlatan Özakcan, "Allah milletimizi, ülkemizi her türlü kazadan, beladan, her türlü kötülüklerden ve darbelerden korusun, milletimizin bir daha böyle acılar yaşamasın. Darbe girişimi sırasında hayatını kaybeden herkese Allah’tan rahmet, aileleri ve yakınlarına başsağlığı yaralılara da acil şifalar diliyorum. Hepimiz için geçmiş olsun" dedi.
"AYDINLILAR PROJEYE DESTEK OLMALI"
Geçtiğimiz aylarda düzenlenen Devir Tasfiye ve Paylaştırma Komisyonu toplantısının ardından T.C. Efeler Belediyesi’ne verilen eski otogarın olduğu alana yapılmasına karar verilen yeni hizmet binası için ülke genelinde proje yarışması düzenlenecek. 13 dönümlük arazinin tapusunu aldıklarını ve mülkiyetinin tamamen belediyeye geçtiğini aktaran Belediye Başkanı M. Mesut Özakcan, "Bilindiği üzere eski otogar alanını, 43 yıl önce otogar yapılması şartıyla Aydın Belediyesi’ne bağışlayan Menteşe ve Musluca aileleri de, bu alan üzerinde yapacağımız yeni belediye hizmet binasına onay vermişti. Geçmişteki mal sahiplerinden kaynaklanan bir engelle de karşılaşacağımızı düşünmüyorum. Artı eski otogar alanı, imar planında da belediye hizmet binası alanı olarak geçiyor. Önümüz her türlü açık. Aydınlı olan herkesin de bu projeye engel değil, destek olması gerektiğini düşünüyorum" dedi.
"YÜZ YIL ÇALIŞSAK BU KAZANIMI ELDE EDEMEZDİK"
Hizmet binası için proje yarışması düzenleyeceklerini ifade eden Özakcan, "Biz burada çok dar ve hiç hoş olmayan fiziki imkanlar içerisinde kalmaya devam edemeyiz. Komisyon kararı ile yüz yıl çalışsak elde edemeyeceğimiz bir kazanımı elde ettik. O yönüyle de meclisimiz kurucu meclis olarak hiç bir meclisin elde edemeyeceği bir başarıya imza attı. Ülke genelinde belediye hizmet binamıza yönelik bir proje yarışması yapacağız. Dereceye giren projeyi ödüllendireceğimiz gibi projeyi de hemen hayata geçireceğiz. Önümüzdeki günlerde hizmet binası için ihaleye de çıkacağız" ifadelerini kullandı.
2017’DE HİZMETE AÇILACAK
Son olarak projenin hızla hayata geçirilerek önümüzdeki yıl ilçe halkının hizmetine açmayı planladıklarını ifade eden Başkan Özakcan şöyle konuştu; "Teknik kadromuz ve mali açıdan olan tüm hazırlarımızı büyük ölçüde tamamladık. Yarışmanın sonuçlanmasının ardından hızla çalışmalara başlayıp bitireceğiz. Yeni hizmet binamız şimdiden tüm halkımıza hayırlı olsun"
Toplantıdaki tüm gündem maddeleri gerekli detaylı incelenmek üzere gerekli komisyonlara havale edilirken, ikinci meclis toplantısı yarın saat 18.00’e yapılacak.