Efeler Belediyesi tarafından Çeştepe Mahallesi’nde ‘Yerel Tohum Merkezi ve Uygulama Bahçesi’ ve çocuk oyun parkı düzenlenen tören ile hizmete açıldı.
Yerel tohumların korunması, gelecek nesillere aktarılması ve çiftçilikle ilgilenen vatandaşlara dağıtarak yerel üretici pazarda ürünlerini satışa sunmasını sağlamak amacıyla oluşturulan ‘Yerel Tohum Merkezi ve Uygulama Bahçesi’ ve çocuklar için oluşturulan çocuk oyun parkı Çeştepe Mahallesi’nde açıldı. Merkezin açılışına Efeler Belediye Başkanı M. Mesut Özakcan, CHP Aydın İl Başkanı Bayram İnci, CHP Efeler İlçe Başkanı Selim Gürgün, TEMA Aydın İl Temsilcisi Mehmet Özdemir, Çeştepe Mahalle Muhtarı Hasan Akyol, belediye meclis üyeleri, birim amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan açılış töreninde ilk olarak TEMA gönüllüsü çocuklar şiirler okudu.
TEMA GÖNÜLLÜLERİ İLE BİRLİKTE ÇALIŞILACAK
Açılışta konuşan Belediye Başkanı M. Mesut Özakcan, Yerel Tohum Merkezi ve Uygulama Bahçesi’ndeki çalışmaları TEMA gönüllüleri ile birlikte sürdüreceklerini ifade ederek, “Merkezimizin bulunduğu alan geçmişte var olan ancak aktivitesini yitirmiş bir park alanıydı. İçerisinde çay ocağı ve bahçesi bulunuyordu. Burayı farklı bir konseptle halkımızın hizmetine sunmak istedik ve sonunda mutlu sona ulaştık. Buradaki faaliyetlerimizi TEMA Aydın İl Temsilciliği ile birlikte yürüteceğiz. Bilindiği gibi TEMA ‘Türkiye Çöl Olmasın’ sloganı ile çocuklara doğa sevgisi ve bilincini aşılamakta ve her bireyin çevre bilincini kazanması için çalışmalar yapmakta. Belediye olarak biz de bu bilinçle merkezimizde yerel tohumları muhafaza ederek tohumları çoğaltıp çiftçilerimize dağıtarak onların da yetiştireceği ürünleri yerel üretici pazarlarda satışını yapmalarını sağlayacağız” diye konuştu.
Mahalle Muhtarı Hasan Akyol’ da Çeştepe Mahallesi’ne yapılan yatırım ve çalışmalardan dolayı Başkan Özakcan’a teşekkür etti.
Konuşmaların ardından TEMA gönüllüsü çocuklar ve protokol üyeleri ile merkezin açılışını gerçekleştiren Başkan Özakcan, merkezi gezerek yapılan ve yapılması planlanan çalışmalar hakkında bilgi aldı.
ÇOCUKLAR İLE BİRLİKTE FİDAN DİKTİ
Özakcan son olarak çocuklar ile birlikte uygulama bahçesini de gezerek, TEMA gönüllüsü çocuklar ile birlikte fidan dikti.