Efeler Ziraat Odası ile Abank arasında tarımsal kredileri kapsayan bir kredi protokolü imzalandı.
İmzalanan protokol kapsamında, kredi talebinde bulunacak Efeler Ziraat Odası üyeleri, odadan olacakları gerekli belgelerle, Abank Aydın şubesinden hizmet alabilecek.
Bankalar ile imzalanan protokoller ile çiftçilere en uygun kredi imkanı sunmaya çalıştıklarını belirten Efeler Ziraat Odası Yönetim Kurulu ikinci Başkanı Mehmet Kendirlioğlu,”Çiftçimiz için elimizden gelen her tür desteği sağlamak için çaba harcıyoruz. Çiftçilerimizi bir banka ile değil bir çok banka ile protokol içerisinde hizmet vermekteyiz. Aydın çiftçisinin en uygun kredi almaları için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Bankalarla çiftçimiz destek sağlamakla birlikte geri dönüşlerde zorluk yaşanması durumunda kolaylıklar sağlanmaktadır. Çiftçilere verilen kredilerde yüzde 98 oranında geri dönüşler olmuştur. Geri dönüşlerin yüksek olması çiftçilerimizin borçlarına ne kadar sağdık olduklarının bir örneğidir. Çiftçi para kazanmasa da traktörünü, tarlasını satar ama muhakkak borcunu öder.Bankalarımız çiftçilerin durumuna göre de kolaylıklar da sağlanmaktadır. Abank ile imzalanan protokol ile bir bankamızı daha çiftçimizin hizmetine kazandırmış bulunuyoruz” dedi.
Abank Aydın Şube Müdürü Mesut Erkoyun ise,”Biz Abank olarak 2011 yılından bu güne kadar kredilerimiz ile çiftçilerimize destek sağlamaktayız. Bu çerçevede çalışmalarımı yoğun bir şekilde Ziraat Odası yönetimi ile yürütmeye çalışıyoruz. Tarım kredilerinde her türlü finansman desteği ile çiftçimize yardım etmeye çalışıyoruz. Aydınlı çiftçiler verilen krediler noktasında geri dönüşler çok iyi durumdadır. Banka olarak çiftçimizi en çok desteleyen bankalardan biri durumundayız. Tarımsal kredi noktasında en iyi imkanlar ve ödemelerde kolaylık sağlamak için çiftçinin yanındayız. Ziraat odası ile imzaladığımız protokolle de çiftçimize hizmet noktasında daha fazla yardım edeceğiz” şeklinde konuştu.