Erkekler Basketbol Bölgesel Ligi (EBBL) Play-Off Yarı Final serisi ilk maçında Efespor Aykim Aluminium deplasmanda Bilecik Belediye’yi 82-58 mağlup ederek 2. Lig yolunda önemli bir avantaj elde etti.
Efespor Aykim Alüminyum mücadelesini verdiği 2. Lig yolunda önemli bir galibiyete daha imza attı. Play-Off Yarı final ilk maçında Bilecik Belediyespor ile deplasmanda karşı karşıya gelen Efespor Aykim Alüminyum rakibini 24 sayılık farkla mağlup etti. İkinci maç için büyük bir avantaj elde eden kırmızı beyazlılar son 6 takım arasına kalma yolunda Aydın’a galip dönmenin mutluluğunu yaşadı. Her iki takımın da kafa kafaya başladığı karşılaşmada ilk periyot konuk ekip Efespor’un 17-15’lik üstünlüğü ile sona erdi. İkinci periyotta farkı açmasını bilen Kırmızı beyazlılar devre arasına 45-23 önde girdi. Üçüncü periyotta da farkı koruyan Efespor 61-37’lik skorla 4. periyoda girdi. Karşılaşmayı 82-58 kazanmasını bilen Potanın Efeleri’ne galibiyeti getiren sayıları Sait Ay 26, Engin Elhan 13, Erhan Taşlı 10, Gökay Engin 10, Mert Yavi 9, Tolga Kanmaz 8, Mustafa Naimioğlu 6 kaydetti.
RÖVANŞ İÇİN BÜYÜK AVANTAJ
Rakibini 24 sayılık farkla kolay geçen Efespor, Play-Off ikinci maçında Pazartesi günü saat 18.30’da Efeler Atatürk Spor Salonu’nda Bilecik Belediyespor’u konuk edecek. Efespor, ikinci maçı da kazanması durumunda 2. Lig yolunda son 6 takım arasına kalarak final grubuna yükselmeye hak kazanacak.