Bir zamanlar ev hanımlarının hoş vakit geçirmek ve aralarında para biriktirmek amacıyla başlattıkları altın günlerine erkekler de girmeye başladı. Aydın’da Şehiriçi Taşımacılığı yapan minibüs kooperatifinde direksiyon sallayan şoförler, evdeki hanımlara pazar parası konusunda mahcup olmamak için haftalık gün yapmaya başladılar. Kadınlar gibi yiyip içmeyen sadece para toplayan erkekler “Bu sayede zorunlu olarak ev harçlığı toplamış oluyoruz” diye konuştular.
Şoförlerin kendi aralarına düzenlediği günün aynı zamanda dayanışma örneği olduğunu ve kaynaşmayı da sağladığını belirten Aydın Efeler Şehiriçi Minibüs Kooperatifi Başkanı Okan Yalçın, “Sektörde eskiden gerek araç sahibi gerekse çalışanlar iyi para kazanırdı. Şimdi maliyet arttı. Şoför esnafı ciddi sıkıntı yaşıyor. Ancak her şeye rağmen aralarında bu şekilde de olsa dayanışma içinde oluyorlar” dedi.
“Hanımlardan öğrendiler”
Aydın’da şehir içi taşımacılığı yapan yaklaşık 160 aracın bulunduğunu ve geniş bir aile olduklarını belirten durağın müdavimlerinden Ramazan Yılmaz, “Eskiden işler durumlar daha iyiydi. Her geçen gün işler durumlar kötüleşiyor. Şoför esnafının cebi para görmez olunca kendi aramızda gün yapıp para toplamaya başladık. Şu anda 16 arkadaş grup oluşturduk. Haftalık 100’er TL para toplayıp hiç olmazsa eve Pazar masrafı bırakıyoruz. Bu durum sadece para biriktirmeye değil aynı zamanda dayanışmaya da vesile oluyor” diye konuştu.