10 Ekim 2015 tarihinde Ankara’daki bombalı saldırıda hayatını kaybeden Didimli Elif Kanlıoğlu’nun Didim Cemevi bahçesinde adına yapılan çocuk parkıyla ölümsüzleşti.
Didim Cem Derneğindeki törene EMEP Eski Genel Başkanı ve HDP eski Milletvekili Levent Tüzel, Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay, CHP Didim İlçe Başkanı Gökmen Karataş, Didim Cemevi Dernek Başkanı Hüseyin İlhan, Elif Kanlıoğlu’nun babası Ümit ile annesi Öznur Kanlıoğlu, CHP’li bazı belediye meclis üyeleri, cemevi yönetimi, hayırseverler ile sivil toplum kuruluşları ile vatandaşlar katıldı.
Açılış öncesinde Ankara’da hayatını kaybedenler için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Ardından konuşan Didim Cemevi Dernek Başkanı Hüseyin İlhan, “Anlam çok büyük bir açılış, katkıda bulunanlara teşekkür ediyoruz. İnsanoğlu yıllarca adalet ve eşitlik peşinde koşmuştur. Onların olmadığı yerde barış olmaz. Geçmişten bugüne kadar eşit ve adalet olsaydı barış gelecekti. 15 Ekim’de gençlerimiz bu amaç uğruna Ankara’ya geldiler ve barış uğruna canlarını verdiler. Son 1 yılda 11 katliamın olduğu bu ülkede biz bunları unutmayacağız. Elif Kanlıoğlu bizim için bir değerdir. İlelebet yüreğimizde taşıyacağız. Bize izin veren ailesine teşekkür ediyoruz” dedi.
Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay da, Elif Kanlıoğlu’nun adının verileceği daha güzel bir park yapacaklarını belirterek “Gençlerimizin ilim ve bilim dünyasında katkılarda bulunarak başarılı olsunlar ama öle verelim isimlerin ama ne acı ki biz katledilen gençlerin isimlerini veriyoruz parklara. Tabii ki burada onların anılarının yaşaması için yapabileceğimiz bir göre; Ülkemizde yıllardır bu oyunlar oynanıyor. Yıllardır bu ülkenin değerleri gençleri ve bilim adamları katlediliyor. Biz bunlara karşı el ele yürek yüreğe karşı durmaya devam edeceğiz. Biz gençlerimizi kaybettikten sonra bu isimleri vermek istemiyoruz bunun için barış lazım birlik lazım. Biz bugün oynanan oyunlara karşı birlikte durmaya devam edeceğiz. Üzüntümüz sonsuz ve bunu paylaşıyorum. Kızımızın ismini hep birlikte yapacağımız ve çok güzel bir yerde güzel bir park yapı ismini vereceğiz. Bunun yüreklere kazıyacağız. Bunu yaşatanlara lanet ediyorum. Bu değerlerimizi bizleri Ulu Önder Atatürk’ün dediği gibi ülkemizi çağdaş medeniyetler seviyesine getirmek için gençlerimize büyük görevler düşüyor. Bu noktada ben emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.
Parkın açılışında konuşan Baba Ümit ve Anne Öznur Kanlıoğlu ise gözyaşlarını tutamazken, kızlarının adına bu tür bir parkın yapılması ve adının yaşatılması noktasında duydukları memnuniyeti dile getirip, kızlarının verdiği mücadeleyi kendilerinin devam ettireceğini söylediler.
Ardından açılışı kurdelası kesildi ve Parkın içerisinde Elif Kanlıoğlu’nun fotoğrafının yer aldığı büst açıldı.