Didim Belediye Meclisi Ağustos ayı olağan toplantısı yapıldı. Toplantıda 10 Ekim 2015 tarihinde Ankara’daki patlamada hayatını kaybeden Didimli Elif Kanlıoğlu’nın adının belirlenen parka verilmesi oy çokluğuyla kabul edildi.
Didim Belediye Meclisinin Ağustos ayı Olağan Meclis toplantısı gerçekleştirildi. Belediye Başkanı A. Deniz Atabay başkanlığında gündeme ek olarak 2 madde kabul edildi. CHP grubunun verdiği önergede Akbük’te Belediye tarafından yapılan parka Ulu Önder Atatürk’ün annesi Zübeyde hanımın adının verilmesi ile AK Parti grubunun verdiği önergede şehir merkezindeki bir parka 15 Temmuz Demokrasi adının verilmesi konusu oy birliğiyle gündeme alındı.
Meclis toplantısına CHP’li Hatice Gençay ile Ercan Atasoy, AK Parti grubundan ise Ali Bakay ile Cemal Engil mazeretli olarak katılmadı.
“BAŞKAN ATABAY DARBEYİ KINADI”
Toplantı öncesinde konuşan Belediye Başkanı A. Deniz Atabay 15 Temmuz’da gerçekleştirilmek istenilen darbe girişimi nedeniyle ülkede çok acıların çekildiğini belirterek “Ülkemiz bundan çok çekti; bu darbelerden toplum çok çekti, ailelerin canı yandı. Biz darbe nereden gelirse gelsin tüm darbeleri kınıyoruz. Bu tip şeylerin yaşanmaması için sadece ülkeyi yönetenlerin değil, herkesin duyarlı olması lazım.” ifadelerine yer verdi.
“ELİF KANLIOĞLU PARKININ YERİ BELİRLENDİ”
Ardından gündeme geçildi. Gündemin ilk maddesinde Başkanlık Makamı’nın 27.06.2016 tarih ve 32 sayılı “Parka İsim Verilmesi” konulu yazısının görüşüldü. İmar Komisyonun konuyla ilgili raporu meclise okundu ve Yeni Mahalle Selanik Caddesi 880 sokak ile 877 sokağın kesiştiği sosyal alana Elif Kanlıoğlu 10 Ekim Barış parkı yapılması konusunda oy birliğiyle karar alındığı dile getirildi. Yapılan oylamada MHP grubunun hayır oyuna karşılık madde oy çokluğuyla kabul edildi. Gündemin ikinci, üçüncü ve dördüncü maddelerinde yer alan uygulama imar planları konusu oy birliğiyle İmar Komisyonuna sevk edildi. Gündemin beşinci maddesinde ise Akbük’te Belediye tarafından yapılan parka Ulu Önder Atatürk’ün annesi Zübeyde hanımın adının verilmesi konusu ele alındı. Madde oy birliğiyle komisyona havale edildi. Gündemin altıncı maddesinde ise AK Parti grubunun verdiği önergede yer alan şehir merkezindeki bir parka 15 Temmuz Demokrasi adının verilmesi konusu İmar Komisyonuna havale edildi.