Diyanet-Sen Aydın Şube Başkanı Ahmet Emirdağ, “Dinimizin öğretildiği, yardıma muhtaçların yardımına koşulduğu camilerimiz aynı zamanda milli birlik ve bütünlüğümüzün de teminatıdır” dedi.
Camiler ve Din Görevlileri Haftası nedeniyle bir açıklama yapan Ahmet Emirdağ, “Her yıl farklı bir tema ile kutlanan Camiler ve Din Görevlileri Haftası bu yıl ‘Cami ve Kitap’ teması ile kutlanıyor. Camileri kitapla buluşturmayı, uygun camilere kütüphaneler açmayı, yazar günleri düzenlemeyi de kapsayan etkinlikler çerçevesinde kültür ve medeniyetimizin en büyük taşıyıcısı kitap ve kitap okumanın önemi Camiler ve Din Görevlileri Haftası vesilesi ile bir kez daha vurgulanacak.
Hiç kuşkusuz kitap okumak insanoğlunun kişisel gelişimini elde etmesindeki mühim etkenlerden biridir. İnsanın fikir yapısını, hayal dünyasını geliştiren, sözcük dağarcığını arttıran, insana informasyon ve birikim kazandıran birçok konuda yazılmış yüzlerce kitap vardır. Günümüzde kitaba ulaşamamak, kitap okumamak artık bahane edilemez. İnsan için en kolay ve en etkili öğrenme yolu kitap okumaktır. Gelişmiş ülke toplumları, haiz oldukları bilgilerin yüzde 55’ ini kitap okuma kanalıyla kazanmıştır. Gelişmemiş ülkelerin çoğunun karşılaştıkları sorunların temelinde ise eğitimsizlik ve kitap okumamak yatar. Günümüzde teknolojinin bu kadar gelişmesi aslında bizlerin ve özellikle gençlerin kitaba uluşma şansını da yükseltmiştir. İnternetten ulaşabileceğimiz yüzlerce kitap teknolojinin nimetlerini bu yönde kullanmak isteyenlere büyük imkanlar sağlamaktadır. Yüce Allah’ın evi olan camilerimizin kitaplarla doldurulması bu mekanlarda gençlerimize çocuklarımıza ders yapma kitap okuma imkanları verilmesi camiyi de asıl işlevine sosyal hayatın merkezine yerleştirecektir” diye konuştu.
“Camiler milli birliğin teminatıdır”
“Camilerimiz yalnızca ibadethane değil aynı zamanda sosyal hayatın içinde yer alan eğitim ve kültürel hayatın çok canlı bir şekilde yaşandığı mekanlardır” diyen Emirdağ, sözlerini şöyle sürdürdü: “Dinimizin öğretildiği, yardıma muhtaçların yardımına koşulduğu camilerimiz aynı zamanda milli birlik ve bütünlüğümüzün de teminatıdır. Nitekim 15 Temmuz darbe kalkışmasında milletimizin manevi önderleri olan din görevlilerimiz bu misyonlarını en güzel şekilde yerine getirmişlerdir. Milli iradeyi, demokrasimizi, milletimizin hukukunu korumak için üzerlerine düşeni en güzel şekilde yerine getirmişlerdir. Özgürlüğümüzün sembolü olan minarelerden selalarla darbe kalkışmasına meydan okumuşlar, Kurtuluş savaşı, Çanakkale savaşı ruhunun yeniden oluşmasına öncülük etmişlerdir. Cenab-ı Hak minarelerimizden ezanı dindirtmesin, Bayrağımızı gönderden indirtmesin, birlik ve beraberliğimiz daim eylesin. Milletimizin manevi kahramanları din görevlilerimize ve Yüce milletimize vatanımıza, bayrağımıza, milli irademize, hukukumuza ve geleceğimize sahip çıktıkları için tekrar teşekkürlerimizi sunuyoruz”