Aydın Adanan Menderes Üniversitesi’nin görevden uzaklaştırılan eski Rektörü Prof. Dr. Şükrü Boylu, Öz Güven-Sen Aydın İl Başkanı Mehmet Aydın’ın açıklamalarına cevap verdi. Rektörlük yaptığı dönemde kimseyi dini inancı dolayısıyla baskı yapmadığını ifade eden eski Rektör Prof. Şükrü Boylu, “Namaz kıldığı ve dini inancı nedeniyle sürülen kimse lütfen kendini açıklasın” dedi.
Bilindiği gibi, Öz Güven Sen Aydın İl başkanı Mehmet Aydın, yaptığı basın açıklamasında görevden uzaklaştırılan ve KESK ile birlikte önceki dönem Rektörlüğünü yaptığı üniversitede açıklamalara katılan Prof. Şükrü Boylu için “Sayın eski Rektör Şükrü Boylu, kişilerin bıyığını bile bahane edip her türlü baskıyı yaptığı günleri unuttu galiba. Zülüm görenlerden biri de benim. Hem terör örgütüne destek verip hem de masum gözükme gayretlerini kimse inanmayacaktır” demişti.
Bunun üzerine sosyal paylaşım sitesi hesabından açıklama yapan eski Rektör Şükrü Boylu, “Yöneticilik yaptığım dönemde namaz kıldığı ve dini inancı nedeniyle sürülen her kimse lütfen kendini açıklasın. Çünkü böyle bir olayı yeni öğreniyorum. Eğer tek kişi çıkmazsa, iftirayı gazeteye demeç olarak veren kişi müfteridir. İnsanda utanma arlanma olur, Allah kitap korkusu olur” diye cevap verdi.