Aydın’da, Türkiye Gençlik Vakfı’nın düzenlediği ve Gazeteci Yazar Abdurrahman Dilipak’ın konuşmacı olarak katıldığı “Türkiye Nereye Gidiyor?” adlı konferans büyük ilgi gördü.

ADÜ Atatürk Kongre Merkezi Miletos Salonu’nda gerçekleşen konferansa ADÜ Rektörü Prof.Dr. Cavit Bircan, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Recai Tunca, Genel Sekreter V. Yrd. Doç. Dr. Mustafa Aslan, akademik ve idari personelin yanı sıra çok sayıda öğrenci katıldı.

Türkiye’nin kendi içindeki ve bölgesindeki sorunları ancak milletçe ortak hareket ederek çözebileceğimizin altını çizen Dilipak, ülkede yaşayan herkesin bir ‘gelecek umudu’ olması gerektiğine işaret ederek, “Aslında Türkiye’nin bir yere gittiği yok. ‘Siz nereye gidiyorsunuz?’ cevaplanması gereken asıl soru budur. Ya da ‘Siz bu ülkeyi nereye götürmek istiyorsunuz?’ karar vermeniz lazım. Kendimize tarihten bir kök bulmamız gerekiyor. Bir gelecek umudumuz olması gerekiyor” dedi.
Dünyayı değiştirecek olan gençlerin çok okuması, çok düşünmesi, çok çalışması gerektiğini ifade eden Dilipak, milletçe sorumluluklarımıza sahip çıkarak sorunların üstesinden daha kolay gelebileceğimizi belirtti. Türkiye’nin tüm dünyaya örnek ve model oluşturması için gayret sarf etmemiz gerektiğine vurgu yapan Dilipak, şöyle konuştu: “Türkiye kendi geleceğini sadece steril bir İslam toplumu, steril bir kimlik üzerinden kuramaz. Biz geleceğimizi insanlığın ortak vicdanı üzerine kuracağız. Bizim bu ülkede kuracağımız medeniyetin bilim, sanat ve ideoloji bakımından insanlık için bir model oluşturması gerekiyor. En az ırkçılık olması gereken coğrafya, bu coğrafyadır. Burası Ademle Havva’nın, Hazreti Nuh’un, Hazreti İbrahim’in yurdudur. Topraklarımız kutsaldır”
Konferansın soru-cevap bölümünden sonra ADÜ Rektörü Prof. Dr. Cavit Bircan, Gazeteci- Yazar Abdurrahman Dilipak’a paket takdim etti.