Türkiye Gazeteciler Federasyonu 52. Başkanlar Konseyi Toplantısı’nı bu yıl Aydın’da gerçekleştiren cemiyet başkanları, uzun yaşam merkezi olarak bilinen Nazilli’de ağırlandı. Türkiye’nin dört bir yanından gelen gazeteciler İlçede unutamayacakları anlar yaşadı.
Aydın Gazeteciler Cemiyeti’nin ev sahipliğinde düzenlenen Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) 52. Başkanlar Konseyi toplantısı için Aydın’a gelen TGF Genel Başkanı Yılmaz Karaca ve beraberindeki heyet, Nazilli’de Nazilli Belediyesi Mehteran Takımı’nın gösterileri ile Belediye Başkanı Haluk Alıcık tarafından karşılandı. 70 kişiden oluşan heyeti Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık ve beraberinde Belediye Başkan Yardımcıları, Daire Müdürleri ve Nazilli’de görev yapan basın mensupları Nazilli Belediye Meydanında karşıladı. Karşılama ile birlikte Nazilli Belediyesi Mehteran takımının gösterilerini izleyerek anı fotoğraflayan Türkiye Gazeteciler Federasyonu üyeleri daha sonra Nazilli Belediyesi Mehmet Yüzügüler Kültür Merkezi Nikâh salonuna geçti. Burada kendileri için hazırlanmış Nazilli’ye özgü incir, zeytin, ceviz, kestane, kuru üzüm gibi ürünleri tadan heyete Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık hoş geldiniz diyerek yaptığı konuşmasında; “Sizleri burada ağırlamaktan dolayı şeref duymaktayım. Nazillimiz 150 bin nüfusu olan bir şirin ve güzel bir şehirdir. Biz Nazillimizin Üniversite ve Organize sanayi şehri olmasını istiyoruz. Şu an üniversitemizde 14 bin öğrencimiz var. Organize sanayi şehri olmamız için de ciddi yatırımlarımız var. Burası Akdeniz iklimine sahip bir şehir. Yani burada dağlarından yağ ovalarında da bal akar. Düşünün ki 42 çeşit ürünün bir arada yetiştiği bir şehir. Allah böylesine nimetlerle dolu bir şehirde yaşama şansı vermiş ve biz böylesi bir şehirde yaşamaktan, hizmet vermekten dolayı çok mutluyuz” dedi.
42 ilden büyük bir ilçenin 2 dönemdir Belediye Başkanlığını yapmakta olduğunu vurgulayan Başkan Alıcık, Nazilli’yi kültürü, tarihi ile örnek bir şehir yapmak için var güçleri ile çalıştıklarını söyledi. Alıcık konuşmasının sonunda uzun ömürlü insanların yaşadığı Nazilli’de Türkiye’nin dört bir yanından gelen heyeti ağırlamaktan duyduğu gururu ve mutluluğu ifade ederek teşekkürlerini sundu.
Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) 52. Başkanlar Konseyi toplantısının bu yıl Aydın’da yapılmasının önemine değinen Aydın Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Semra Şener “Öncelikle bu güzel organizasyonunuz için Belediye Başkanımıza ve tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Karşılandığımız anda heyecan ve mutluluktan inanın tüylerim diken diken oldu. Bildiğiniz üzere bu yıl 52. Toplantıyı Aydında düzenledik. Çünkü Aydın için ve TGF için ayrı bir önemi vardı. 52. Sini yaptığımız TGF’nin ilki 1996 yılında Aydında toplanmıştı. Bu gün 20 . Yılında yine Aydında toplanarak 2016 yılını taçlandırmış olduk. Türkiye’nin dört bir yanından gelerek taçlandırdığımız 20. Yılımızı renklendirdikleri, katkı sağladıkları için tüm başkanlarımıza ve üyelerimize teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Semra Şener’in konuşmasının ardından Genel Başkanı Yılmaz Karaca ile Aydın Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Semra Şener tüm federasyon üyesi cemiyet başkanları adına Belediye Başkanı Haluk Alıcık’a teşekkür plaketi sundu. Genel Başkan Yılmaz Nazilli’de bir ilki yaşadıklarını belirttiği konuşmasında Bu güne kadar gezdiğimiz il ve ilçelerin içinde bir ilki yaşadık. Nazilli Belediyesi Mehteran Takımının gösterileri ile karşılandığımız Nazilli’de çok güzel bir heyecan yaşadık. 52. Başkanlar Konseyi toplantısı için geldiğimiz Aydın’da geldiğimiz ilk günden beri Aydın Gazeteciler Cemiyeti Başkanımız Semra Şener’in ev sahipliğinde birçok ilki yaşamış olduk. Burada yaşadıklarımız bundan sonraki konsey toplantılarında baz alınacağını ümit ediyorum. Şimdiden kara kara düşünmeye başlasanız iyi olur. Bu konsey toplantımızda mesleki konularımızı konuşmanın yanı sıra Aydın ve ilçelerinin kültürünü, tarihini de inceleyip gördük ve hatta yaşadık. Bu gün burada böylesine güzel bir karşılama için ben tüm başkanlarım adına tekrar Belediye Başkanımız Haluk Alıcık’a teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
Nazilli’nin tarihi değerlerini kitaplaştıran araştırmacı yazarlar Ethem Oruç, İbrahim Kiraz ve Sabahhatin Burhan’ında yer aldığı programda yazarlar kitapları hakkında kısa tanıtım konuşmaları yaptı. Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkanlarının ilgi ile dinledikleri yerel yazarlar zaman zaman konukların sorularını da cevapladı. Toplu fotoğraf çekiminin ardından Nazilli Belediyesi Halk Oyunları Topluluğunun gösterisini izleyen heyet otantik zeybek ekibine alkışları ile eşlik etti. Otantik ekibinin gösterilerinin ardından heyet toplu halde Gıdı Gıdı Treni ile Atatürk’ün açtığı Nazilli Sümerbank Basma Fabrikası ziyaret ederek yetkililerden bilgi aldı. Gıdı gıdı treni ile nostalji seferi yapan konuklar daha sonra Türkiye’de bir çok il ve ilçeye örnek teşkil eden Alzhemier Merkezi ile Model evi gezdi. Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık’ın en çok haz alarak yaptığım ve gurur duyduğu projeler olarak tanıttığı Alzhemier Merkezi hakkında da bilgiler alan heyet İşletmeciliğini Nazilli Belediyesinin yaptığı Hangar Kafe Resteurantta akşam yemeği yedi.
Nazilliye özgü ürünlerin yer aldığı yemek sonunda Belediye Başkanı Haluk Alıcık TGF Genel Başkanı Yılmaz Karaca ile AGC Başkanı Semra Şener’e sembolik olarak çiçek ve Uzun Yaşam Sepeti takdim etti.