Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Nazilli Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu öğrencileri, Sosyal Sorumluluk dersi projeleriyle etkinliklerine devam ediyor.
ADÜ Nazilli Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu öğrencileri, Nazilli Sümer Anaokulundaki öğrencileri ziyaret ederken, Kanser Haftası nedeniyle düzenlenen bir konferansta da Nazilli KETEM’le bir araya geldi.

MASUM GÜLÜŞLER SAĞLIKLI NESİLLER

ADÜ Nazilli Sağlık Hizmetleri MYO Sosyal Sorumluluk dersi öğrencileri Sümer Anaokulundaki minik öğrencilere diş fırçası ve diş macunu dağıtarak diş ve ağız sağlığının önemi hakkında bilgilendirmede bulundu. ADÜ öğrencileri, diş fırçalama alışkanlığına ne kadar erken dönemde başlanılırsa diş sağlığının korunmasına ve sağlıklı nesiller yetiştirilmesine katkı sağlayacağını ifade etti. Minik öğrencilerle birlikte doğru diş fırçalamanın nasıl yapılması gerektiğini anlatan animasyon videolar izlendi. Üniversiteli gençler, aynı zamanda kendi çocukluk dönemlerinin oyunlarını anaokulu öğrencilerine öğreterek onlarla eğlenceli vakit geçirdi.

KANSERSİZ YAŞAMDAN, KANSERSİZ YAŞLANMAYA

ADÜ Nazilli Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu öğrencileri ve pesoneline, Kanser Haftası nedeniyle düzenlenen programda sık görülen kanser türleri hakkında Nazilli Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) tarafından bilgilendirme yapıldı.

ADÜ Nazilli Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu tarafından Nazilli KETEM ile yapılan işbirliği sayesinde KETEM’ de görevli Ebe Öznur Akdağ ve Ebe Elif Terzi kanser taramasının, hiçbir şikâyeti olmayan sağlıklı bireylerce yapılmasının önemli olduğunu, erken tanıyla çok kişinin kanserden kurtulabileceğinin altını çizdi. Kadınlarda ölüm nedenlerinin başında meme kanserinin geldiği vurgulanarak erken tanıda meme kanserinin iyileşme şansının yüzde 98 olduğu belirtildi. KETEM’lerde tarama kapsamında yürütülen hizmetlerin tamamının ücretsiz olduğu ve 30 -65 yaş arası smear alımı ve 50-69 yaş arası mamografi çekim hizmetleri verildiği hatırlatılarak broşürler dağıtıldı.