AYDIN (İHA) – Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Aydın Efeler’de faaliyetlerini sürdüren ve dünyanın pek çok ülkesine araç üstü ekipman ve treyler ihracatı yapan OKT Trailer çalışanları Milli Bayramlarda geleneksel hale getirdikleri sosyal çalışmalarını 29 Ekim’de de sürdürdü. Geçtiğimiz yıl başlatılan “Geleceğim Benimdir” adı verilen sosyal sorumluluk projesi etkinlikleri kapsamında firma çalışanları hep birlikte Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ni cazibe merkezi haline getirdi.
Türk Ulusu için en önemli günlerden biri olan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, birlik ve beraberlik içinde tüm Türkiye’ de çeşitli törenlerle kutlanırken Aydın’daki kutlamalar ise daha uzun ve daha anlamlı oldu. Uyguladıkları ‘Geleceğim Benimdir’ Sosyal Sorumluluk Projesi ile milli günlere farklı bir anlam katan Aydın OK Trailer Firmasının yüzlerce çalışanı Türkiye’de bir ilki başararak Milli günleri ruhuna uygun kutlanması konusunda da örnek oldu. Her milli günlerde olduğu gibi 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı sabahı da Aydın Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde toplanan firmanın çalışanlarından oluşan eğitim gönüllüleri geçen yıllarda bahçe düzenlemesi tamamlanan okulun metal teknolojisi alanında atölyeleri baştan aşağıya temizleyip bazı bölümlerini de yenilediler. Okul çehresinde yapılan değişiklikler ve proje ile birlikte gerçekleştirilen çalışmalar, meslek liselerine olan ilginin yeniden artmasını sağladı.
“Öğrencilerin ilgisi arttı”
Proje kapsamında yıl içerisinde 310 öğrenci için gerçekleştirilen işletme teknik gezileri öğrencilerin üretim sanayiine olan ilgisini kuvvetlendirdi. Geçtiğimiz yıl hiç öğrenci kaydı alamayan Metal Teknolojisi Alanı’ na bu dönem için 49 öğrencinin kayıt yaptırıp eğitime başladığını belirten Milli Eğitim Müdürlüğü yetkileri OKT Trailer Firması ile uygulanan bu projenin Türkiye’de örnek olduğunu belirttiler. Bu projenin ışığında artık meslek liseleri ile sanayi kuruluşları okul –sektör işbirliği içinde olacağı belirtildi.
Amaçlarının topluma, insana değer katan projeleri hayata geçirirken, toplumun bilinçlenmesine katkı sağlamak olduğunu belirten OKT Trailer Genel Müdürü Hakan Maraş; projeye destek veren herkese teşekkür etti. Kurum olarak asli faaliyetlerinin yanında yaşadıkları şehirdeki eğitim faaliyetlerine katkı sunmayı çok önemsediklerini belirten Genel Müdür Hakan Maraş, “Milli günlerimizde geleneksel hale gelen sosyal sorumluluğumuzu Cumhuriyetimizin 93. Yılında da yerine getirdik. OKT Trailer çalışanlarımızla ’Geleceğim Benimdir’ sosyal sorumluluk projemiz kapsamında bu yılda birlik ve beraberlik içerisinde Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde tertip düzen ve bakım – onarım çalışmaları yaparak kutladık. OKT Trailer’ in gönüllü çalışanları ve projede yer alan gönüllü öğretmenlerimiz ile öğrencilerimizin daha iyi koşullarda eğitim almalarını sağlamak amacıyla bu etkinliklerimizi gerçekleştiriyoruz. Öğrencilerimizin eğitimlerini Türk gencine yakışır bir şekilde alarak Türkiye Cumhuriyet’inin bağımsızlığını her daim koruyacak başarılı bireyler olarak yetişmesini istiyoruz. Şunu biliyoruz ki eğitime yapılan her yatırım, geleceğe yapılan yatırımdır’’ diyerek bu yöndeki çalışmalarının artarak devam edeceğini söyledi.