Gelir İdaresi Başkan Yardımcısı Mahmut Sütçü, Aydın Vergi Dairesi Başkanı Cemil Müsevitoğlu, Vergi Dairesi Müdürleri ve Grup Müdürleri AYSO Yönetimini ziyaret etti.
Ziyarette, AYSO Meclis Başkanı Ercan Çerçioğlu, AYSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Merve Alpargun Altıntaş, Yönetim Kurulu Üyesi Sinan Yılmaz, Genel Sekreter Kerem Öden hazır bulundular.
Gelir İdaresi Başkan Yardımcısı Mahmut Sütçü, AYSO’ya ziyeretinde yaptığı konuşmasında, 19 Ağustos 2016 tarihinde yürürlüğe giren 6736 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına ilişkin Yapılandırma Kanunuyla, vatandaşların kamuya olan borç yükü azalacağını belirterek,” Borçlar taksitler halinde ödenebilecek, Vergi ihtilafları sonlandırılacak, Devam eden vergi incelemeleri için Kanundan yararlanılabilecek, Geçmiş yıl beyanları artırılarak vergi incelemesine muhatap olunmayacak, Daha önce unutulmuş, eksik beyan edilmiş vergiler için pişmanlık beyanı yapılabilecek, İşletme kayıtları gerçek duruma uygun hale getirilecek, Yurt içi ve yurt dışındaki bazı varlıklar milli ekonomiye kazandırılacak. Bu kadar çeşitli alanlarda düzenleme yapan ve toplumun her kesimine hitap eden Kanunu vatandaşlarımıza anlatmak, azami seviyede yararlanılmasını sağlamak ve ‘ben bu kanunu duymadım’ diyen bir vatandaşımızın kalmaması için tüm personelimiz ile Kanunu anlatmak ve uygulamak üzere hazır bulunuyoruz” dedi.
Ziyaretlerinden ve açıklayıcı bilgilerinden dolayı Gelir İdaresi Başkan Yardımcısı Mahmut Sütçü’ye teşekkür eden AYSO Meclis Başkanı Ercan Çerçioğlu ise, kanun yürürlüğe girdiğinden itibaren sağlanan kolaylıklar ve muafiyetler ile ilgili üyelerimizi bilgilendiriyoruz. Ayrıca Eylül ayı meclis toplantısında meclis ve oda üyelerimize konu hakkında Vergi Dairesi Başkanlığınca detaylı bir sunum yapıldı. Bu düzenlemelerden sanayicimizin azami ölçüde yaralandıklarını ve önemli avantajlar sağladıklarını görüyoruz. Sanayici üyelerimiz adına teşekkür ederiz. Bunun yanında, vergisini zamanında veren, borcu olmayan üreticilerimiz için, onları ödüllendirecek ve daha çok üretim, istihdam ve yatırım için teşvik edecek düzenlemelerin yapılmasını istiyoruz. Artık dünyada sınırlar kalkmış durumda. Ailesi sanayici veya üretici sermaye sahibi iyi yetişmiş, eğitim almış, kendine güvenen girişimci genç arkadaşlar dünyada hangi ülke daha çok teşvik veriyorsa oraya yönelmeye başladılar. Çünkü tüm dünyada, özellikle gelişmekte olan ülkelerin ekonomik politikaları girişimcileri cezbetmek üzere önemli teşvikler ile şekillenmeye başladı. Türk girişimcisinin becerisi tüm dünyada bilinmektedir. Gelişmekte olan ülkelerde vergi politikaları hazırlarken; önemli olanın girişimcinin o ülkede yatırım yapmasının sağlamak olduğunu, yoksa 5 veya 10 yıllık vergi muafiyetleriyle oluşacak vergi kayıplarını önemsemediklerini açıkça belirtiyorlar. Şimdi bu girişimcileri kaçırmak istemiyorsak bu teşvikler ülkemizde de verilmeli. Bölge ayrımı yapılmadan aynı şartlarda bölgelerin ekonomik potansiyeline ve avantajlarına göre yatırım yapacak girişimcinin önü açılmalıdır. Demokrasiye ve milli iradeye olan inancımızı tüm dünya ya nasıl gösterdiysek, Türk girişimcisi, bölge farkı gözetmeksizin verilecek teşvikler ile desteklendiğinde en kısa sürede gelişmiş ülkeler seviyesine çıkacağımızı tüm dünyaya kanıtlayacak yapıya sahiptir” diye konuştu.