Germencik Belediyesi, sosyal belediyecilik kapsamındaki hizmetlere yeni bir boyut kazandırarak devam ediyor.
Belediyenin Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü koordinasyonunda yürütülen “Germencik’e Bir Melek, Hoş Geldin Bebek” projesi kapsamında Başkan Ümmet Akın, Aydın ailesinin yeni üyesi Mustafa bebeği ziyaret etti.
Germencik Belediye Başkanı Ümmet Akın’ı karşılarında gören Aydın ailesi mensupları şaşkınlıklarını gizleyemezken Başkan Akın, 2 aylık Mustafa’ya yoğun ilgi gösterdi ve aile üyeleriyle keyifli bir sohbet gerçekleştirdi. Ziyaretten büyük mutluluk duyduklarını ifade eden baba Hasan Aydın, “Belediyemiz çok güzel bir proje gerçekleştirmiş, başkanımızın buralara kadar gelip bizleri ziyaret etmesinden çok memnun kaldık. Kendisine çok teşekkür ederi” dedi.
Başkan Akın ise, “Çocuklarımız bizim için çok değerli, onlar geleceğimizin teminatıdır. Bu sebeple bebekliklerinden itibaren çok iyi bir bakım ve eğitime ihtiyaçları var. İyi yetiştirilmiş her çocuk gelecekte ülkemize çok kıymetli hizmetlerde bulunacaktır.” şeklinde konuştu.
Kültür ve Sosyal işler Müdürlüğü tarafından yürütülen projede ilçe genelinde yeni doğan bebeklerin ailelerine ziyaret gerçekleştirilerek içinde ateş ölçer, ıslak mendil, önlük, banyo seti, havlu, battaniye, biberon, zıbın, eldiven, bere ve patikli pantolon bulunan yeni doğan seti veriliyor, ailenin eksik gedikleri belirleniyor ve bunların giderilmesi yönünde çalışmalar gerçekleştiriliyor.
Kendi Ağaçlarıyla Büyüyen Çocuklar
Projenin ilgi çeken bir diğer yönü ise yeni doğan her bebek adına dikilen fidanlarla ağaçlandırma çalışmalarına katkı sağlanması. Bugüne kadar ziyaret edilen 40 bebek için belediye ekiplerince 40 fidan dikimi gerçekleştirildi. Bu sayede çocukların kendi adlarına dikilen ağaçlarla iç içe büyümesi ve çevre konusunda daha bilinçli bir nesil yetiştirilmesi planlanıyor.