Germencik Belediyesi tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen boğa güreşi festivalinde, 140 pehlivan boğanın kıran kırana mücadelesi nefesleri kesti.
Germencik Belediyesi tarafından düzenlenen 2. Boğa Güreşi Festivali, Alangüllü arenasında gerçekleştirildi. Ege yöresinden 140 pehlivan boğa, aşırı sıcaklara rağmen birincilik için kıyasıya güreşti. Hava sıcaklığının 41 dereceye yükselmesi nedeniyle zaman zaman boğalar güreşmekten kaçındı. Renkli görüntülerin yaşandığı boğa güreşine yaklaşık 2 bin kişilik izleyici kitlesi katılım gösterdi.
Birbirinden yapılı boğalar çekişmeli anlara sahne olurken güreşler hakkında bilgi veren Germencik Belediye Başkan Ümmet Akın "Deve güreşlerinin kırkpınarı Germecik’tir. Amacımız Germencik’in boğa güreşlerinde de en bilinen arena olmasını sağlamaktır. Halkımızdan da büyük bir talep olunca geçen yıl ilkini yapmıştık, bu yılda da geleneksel hale getirerek ikinci boğa güreşimizi de büyük bir katılım ile yapmış bulunuyoruz. Bugün birbirinden güçlü 140 boğamız Alangüllü mücadele ediyor. Hava sıcaklığı 41 derece olmasına rağmen katılımın çok fazla olması bizleri mutlu etti. Belediye olarak gerekli çevre düzenlemesini yaptık. İnşallah ilerde çok daha güzel işler yapacağız" dedi.