Aydın Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı, Germencik Belediye Başkanı ve Germencik Ziraat Odası Başkanı Ümmet Akın’ın ev sahipliğinde gerçekleştirildi.
Germencik Belediyesi Konferans Salonunda yapılan toplantıya Efeler Ziraat Odası ve Aydın Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Rıza Posacı ile Aydın ilçelerindeki ziraat odalarının başkanları ve muhtarları katıldı. Toplantıda, Aydın ili genelinde tarım ve hayvancılık sektöründe yaşanan sorunlar ele alındı.
Toplantıda konuşan Başkan Ümmet Akın, “Hepinizin bildiği gibi ayda bir kez her ay başka bir ilçede olmak üzere toplantı yapıyoruz ve Aydın tarımının problemlerini değerlendirip konuşuyoruz. Önümüzdeki günlerde başlayacak olan incirin sorunları, mısır, hububat ve zeytinin yetiştirilmesi ve hastalıklardan korunma ile ilgili problemleri en aza indirmeye çalışmalıyız. Aydın İl Koordinasyon Kurulu Başkanlığı adı altında çiftçinin sorunlarını hem Tarım Bakanlığına hem de Türkiye Ziraat Odası Başkanlığına iletiyoruz ve çözüm yollarını arıyoruz. Tüm ilçelerde olduğu gibi ilçemizin de eksikleri var. Zaman içinde çiftçi kardeşlerimizi üretimde daha bilinçli, daha bilimsel, daha eğitici bir konuma getirip tüm ilçelerin sorunlarının tamamının çözüleceğine inanıyorum” diye konuştu.
Toplantıya katılan ve geçen yıl Türkiye’nin ilk Canlı Hayvan Fuarını düzenleyen firmanın Proje Yöneticisi Ödül Karakaş, bu yıl Canlı Hayvan Fuarının Kuşadası’nda yapılacağını belirtti. Canlı Hayvan fuarının 3-6 Kasım 2016 tarihleri arasında gerçekleşeceğini söyleyen Karakaş; “Ev sahipleri olarak sizlerin desteği çok önemli, geçen yıl ciddi anlamda katkıda bulundunuz, bu yıl da sizlerden aynı katkıyı bekliyorum“ diye konuştu.
Konuşmasının ardından Karakaş Geçen yıl yapılan canlı hayvan fuarına yaptıkları katkılardan dolayı Aydın Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Rıza Posacı ve Aydın Ziraat Odası Genel Sekreteri Zeki Sarıoğlu’na plaketlerini sundu.
Plaketlerin sunulmasından sonra basına kapalı olarak devam eden toplantı, oda başkanları ve ilçe muhtarlıklarının da katılımıyla gerçekleşen yemek ile son buldu.