Aydın’ın İncirliova İlçesi’ne bağlı Yazıdere Köyü’nün çeyrek asırlık çobanı Mesut Gemicioğlu, hayatını köyün ineklerine adadı. İnsanların vefasızlığını gördükçe hayvanları daha çok sevmeye başlayan 60 yaşındaki Gemicioğlu, ilk önce müşterisi olan ineklerin gün geçtikçe sadık bir dostu haline geldi.
Çeyrek asırdan bu yana Yazıdere Köyü’nün çobanlığını yapan Mesut Gemicioğlu, her ineği bizzat ismi ile biliyor. Hayvanlara olan sevgisi sayesinde pek çok kişinin istemediği çobanlığı severek yaptığını belirten Değirmencioğlu “Her ineğin ismini ezbere bilirim. Kendilerine isimleri ile hitap ederim. Çağırdığım her inek de mutlaka çağrıma cevap verir” diye konuştu.
Çocukluğunda değişik nedenlerden dolayı okuyamayınca ilk dönemlerde rençberlik yaparak ekmeğini kazandığını belirten Mesut Gemicioğlu, hayvanlardaki sadakat ve muhabbeti pek çok insanda bulmadığını söyledi. Hayvanlara olan sevgisi sayesinde hem ekmeğini kazandığını hem de zamanının güzel ve verimli geçtiğini söyleyen Mesut Gemicioğlu çobanlık mesleğinde uzman olduğunu belirtti. En aksi hayvanlarla bile çok iyi anlaştığını belirten Gemicioğlu “Şiddet her yerde sorun. Hayvanlar bile tatlı dil ve muhabbete bayılıyor. Tatlı dille hitap edilen inekler asla asileşmiyor çok uysal oluyor” dedi.
Yazıdere Köyü’nün ineklerini her gün sabah alıp meraya götüren akşam olunca da meradan evine salan Mesut Gemicioğlu , adeta bir öğretmen veya otel işletmecisi gibi ineklere yerine göre eğitim verdiği bir çocuk yerine göre de para kazandığı bir müşteri gibi bakıyor. Köyün yaklaşık 200’ün üzerindeki ineği ile ayrı ayrı dostluğu ve muhabbeti olduğunu belirten Mesut Gemicioğlu “Ben ancak bu inekler mutlu ve mesut olduğunda mesut oluyorum. Konuşmuyorlar ama gerçekten her şeyi anlıyorlar. İnek başına aylık 7 TL ücret alıyorum. Sözden laftan anlamaz insanlarla uğraşmaktansa ‘Çoban’ desinler vefalı ineklerle uğraşayım daha iyi. Her gün hepsini bizzat kontrol ederim, hangisi hasta hangisi derdi var bilir ve sahibine rapor ederim. Yıllardır yaz mevsimi ineklerin güdülme mevsimi olduğu için tatil yapmıyorum ama halimden memnunum” diye konuştu.