İnfak Derneği Aydın İl Temsilciliği tarafından Ramazan ayında gönüllüler kanalıyla Aydın’da ikamet eden 100 aileye kumanya dağıtımı yapıldı.
Derneğin Aydın Temsilciliği tarafından tespit edilen 100 aileye değişik gıda paketleri hazırlandığını belirten Aydın İl Temsilcisi Bilal Aycan, “Bu yıl kumanya bedelini yurtiçi ve yurt dışı 60 TL, olarak belirlendi. Kumanya paketlerinin içinde, 14 kalem gıda malzemesi bulunuyor. Yağından makarnasına, bulgurundan diğer bakliyatına ve kahvaltılıklara kadar kumanya hazırlıyoruz. Bir kolimiz, dört kişilik ailenin bir aylık gıda ihtiyacını karşılayacak seviyede” dedi.
Ramazan ayında ihtiyaç sahibi ailelere, maddi durumu müsait olanların el uzattığını belirten Aycan, “Dernek olarak 2 ay gibi kısa bir süre önce Aydın’da hizmete girmemize rağmen, hayırsever vatandaşlarımızın katkıları ihtiyaç sahibi ailelerimize Ramazan ayında gönüllülerimiz kanalıyla yardım ulaştırıyoruz” diye konuştu.
İnfak Derneği Aydın İl Temsilcisi Bilal Aycan ayrıca, Aydın’daki dağıtımlarını bitirdiklerini ve yurt dışında da kumanya dağıtımı, iftar yemeği ve yetim giydirme projeleri için Aydın’dan 3 kişilik bir ekiple 18 haziran günü Banglades’de bulunan Arakan Kamplarına gideceklerini ve orada da hayırseverlerin katkıları ile ihtiyaç sahiplerine yardımlarda bulunacaklarını belirtti.
Aycan, kuruluşunu kısa sürede tamamlamalarına rağmen Aydın’dan ve Aydın dışından büyük ilgi ve alaka gördüklerini belirtirken, destek ve katkı veren bütün hayırseverlere teşekkür etti.