Tatil amaçlı Didim’e gelen 82 yaşındaki İngiliz ressam John Burnell, Didim’deki okulun yararına resim sergisi açtı. Sergiden elde edilecek gelir Halpin Hands Grubu aracılığıyla okullara yardım olarak bağışlanacak.
82 yaşındaki İngiliz ressam John Burnell’in sulu boya resim sergisi açtı. Didim’de okul yararına açılan sergi Arif Canpolat’a ait Diş Kliniği fuayesinde beğeniye sunuldu. Açılışa Türk ve İngiliz sanatseverler katıldı.
Didim Kent Konseyi ile birlikte ortak çalışmalar yapana ve içerisinde ilçedeki yabancılarında yer aldığı Didim Help In Hands İngiliz Gönüllü Grubu ile İngiliz Pat Flint Sanat Kulübü’nün gerçekleştirdiği sergide, sanatçının 40’a yakın eseri sergilendi. Ressam John Burnell’in resimlerinin küçük ebatlıları 78, büyük ebatlıları 90 liradan satışa sunuldu.
Emekli olduktan sonra 60 yaşında resim yapmaya başladığını belirten 82 yaşındaki John Burnell, hayatın içinde ne varsa resmetmeye çalıştığını söyledi. Didim’de dönem dönem tatile geldiğini ifade eden Burnell, “Didim’i çok seviyorum ve onun için her yıl iki kez buraya tatile geliyorum. Suluboya taktiği kullanarak yaptığım resimlerin arasında manzaralar, tekneler, şehirler, insanlar ve hayvanlar da var. İlk kişisel sergimi de Didim’de okul yararına açtım. Bu konuda burada yaşayan arkadaşlarımda etkili oldu” dedi.
1 ay açık kalacak sergiden elde edilecek gelirin tamamı Didim Help In Hands İngiliz Gönüllü Grubu’na bağışlanacağı ve buradan da bir okula bağış yapılacağı öğrenildi.