Didim’de yerleşik olarak uzun yıllardır yaşayan ve Didim Belediyesi Hayvan Barınağında gönüllü olarak hizmet veren İngilizler, İngiltere’de gerçekleştirdikleri kampanya sonunda elde ettikleri bağışlarla aldıkları Ameliyat masasını barınağa bağışladı.
Didim’de uzun yıllardır yaşayan ve barınakta kalan hayvanlarla uzun yıllardır ilgilenen duyarlı İngilizler anlamlı bir çalışmaya imza attı. İlçemizde yaşayan İngilizler sosyal medyada Facebook aracılığıyla İngiltere’de gerçekleştirdikleri bağışlarla Didim Belediyesi Hayvan Barınağına Ameliyat masası aldılar. İngilizler tarafından alınan ameliyat masası geçtiğimiz günlerde barınağa teslim edildi.
Didim Belediyesi Hayvan Barınağı sorumlusu Derya Güneş Maden Didim’de yaşayan İngilizlerin 1,5-2 aylık çalışmalarının ardından bağışların toplandığını belirterek “Zaten bu bağış yapan İngiliz arkadaşlarla uzun yıllardır görüştüğümüz kişiler; bizlere topladıkları bağışlarla ne alabileceğimiz sordular. Bizde Ameliyat masası eksikliğini ve kan ölçme cihazı eksik olduğunu söyledik. Onlar ilk etapta Ameliyat masasını alıp bağışladılar; sonrasında da kan ölçme cihazı almak için çalışma başlattılar” dedi.
Maden yapılan bağıştan dolayı Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay’ın da memnuniyet duyduğunu ve teşekkür ettiğini belirterek, duyarlı İngiliz vatandaşlarına da ayrıca teşekkür edip herkesin desteklerini beklediklerini ifade etti.