CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Aydın Milletvekili Bülent Tezcan’ın ayağından vurulması sonrasında görevini yapan Yeni Asır Gazetesi Aydın Büro Şefi İhsan Karataş’a fiziki temasta bulunarak haber yapmasını engellemeye çalışan Aydınlı İşadamı Ahmet Gümüş olaya açıklık getirdi. Darp etmediğini iddia ettiği gazeteci Karataş’tan yine de özür dileyen Gümüş, ortaya çıkarılan kamera görüntüleri karşısında ise Gümüş sessiz kalmayı tercih etti.
Aydın’ın tanınan işadamlarından Ahmet Gümüş, Tezcan’ın vurulmasından sonra görevini yapan Yeni Asır Aydın Temsilcisi İhsan Karataş’a yönelik yaptığı saldırı nedeniyle özür diledi. Aydın Gazeteciler Cemiyeti başkanı Semra Şener’in girişimiyle bir araya gelen Gümüş ile Karataş cemiyet binasında yapılan basın toplantısıyla konuya açıklık getirdi. Çirkin saldırı nedeniyle tepkilere maruz kalan Gümüş, gazeteci Karataş’tan özür dileyerek olayı tatlıya bağladı.
“MÜDAHALEDE BULUNMADIĞINI İLERİ SÜRDÜ”
Tezcan’a yapılan saldırının yapıldığı salonda bulunduğunu ve olayın stresini yaşadığını belirten Gümüş, “Günün verdiği stresle birlikte, İhsan Bey’e küfürlü konuşarak, bilgisayarını kapatması için el hareketi yaptım. Burada, öfke kontrolümü yapamadığımı düşünüyorum. Bunun için İhsan Bey kardeşimden özür diliyorum. Bunun hoş bir şey olmadığını, bizim örnek insanlar olmamız gerektiğini ifade ediyorum" diye konuştu. Gümüş, Karataş’a fiziki müdahalede bulunmadığını ileri sürdü. Olayın kamera görüntülerine ulaşan Karataş ise kendisine yapılan fiziki müdahaleyi belgeledi. Ortaya çıkarılan kamera görüntüleri karşısında Gümüş sessiz kalmayı tercih etti.
“ŞİKAYETÇİ OLABİLİRDİM”
Gazeteci İhsan Karataş, yaşanan olayın kendisini derinden yaraladığını belirterek, “1989 yılından beri Aydın’da gazetecilik yapıyorum, 27 yıllık meslek hayatımda başıma bu tür, çok olay geldi. Ama çok yakınım diye bildiğim bir başkanımın, öyle bir harekette bulunması, beni gerçekten derinden yaraladı. Olayın yaşandığı akşam, darp raporu alıp sizden şikayetçi olabilirdim. Ama bunu yapmadım. Açıkçası sizden ‘Kusura bakmayın’ diye bir telefon etmenizi bekledim" ifadelerini kullandı.
“OLAY NEDENİYLE ÜZÜLDÜK”
Aydın Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Semra Şener ise "CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan’ın uğradığı silahlı saldırı sonrasında, bir gerginlik yaşanmıştır. Beyefendi kişiliği ile tanıdığımız büyüğümüz ile gazeteci arkadaşımız arasında geçen istenmeyen olay nedeniyle üzüldük. Olayın tatlıya bağlanması için bir araya geldik. Maalesef biz gazeteciler, bu tür stresli olayların içerisinde kaldığımız zaman bu tür davranışlara maruz kalıyoruz" dedi.