Aydın’da akşam saatlerinde meydana gelen tarım arazisi yangınında adeta faciadan dönüldü. İtfaiye ekiplerinin anında müdahalesi ile alevler hava kararmadan kontrol altına alınırken bölgede soğutma çalışmalarının devam ettiği bildirildi.
Aydın Efeler İlçesi’ne bağlı Yılmazköy Mahallesi yakınlarında bulunan çöp deponi alanının yakınlarında bulunan zeytinlik alanda akşam saatlerinde henüz sebebi belirlenemeyen bir nedenden dolayı yangın çıktı. Kısa sürede büyüyen yangını hemen müdahale eden Aydın Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri, sarp arazide bölgenin durumunu bilmeleri sayesinde alevlerin önünü kısa sürede çelip yangının Kalfaköy civarına sıçramasını önlediler. Geçtiğimiz yıl aynı bölgede çıkan ve bir türlü kontrol altına alınamayınca Kalfaköy’e kadar yayılan tarım arazisi yangının bu yıl daha az zararla atlatılması herkesi sevindirdi.
Yangının hava kararmadan önünün çelinip kontrol altına alınması sonucu ciddi bir tehlikenin atlatıldığını belirten çevre sakinleri, yanan tarım arazilerindeki incir ve zeytin ağaçlarındaki hazır meyvelerin yanı sıra ağaçların da ciddi oranda zarar gördüğünü belirttiler. Jandarma tarafından el konulan olayla ilgili soruşturma başlatılırken, insan kaynaklı çıktığı ileri sürülen yangın faillerinin araştırıldığı belirtildi.