Karacasu’ya bağlı Alemler Mahallesinde çıkan yangında oluşabilecek büyük zararı komşunun cesareti ve gözü pekliği önledi.
Edinilen bilgiye göre, saat 11.00 sularında sebebi henüz bilinmeyen bir şekilde Alemler Mahallesinde Mehmet Yaramaz’a ait ev yanmaya başladı. Ev sahiplerinin elma bahçesinde bulunduğu bir sırada çıkan yangını gören komşu Durmuş Bahçe hemen olay yerine gelerek kapıyı kırıp içeri girdi. Bu sırada itfaiyeye de haber verilirken Bahçe, alevlere aldırmadan odada bulunan televizyonu, çamaşır makinesini ve ardından yaklaşık 100-150 kg. ağırlığındaki buzdolabını sırtlanarak tek başına dışarı çıkardı. 22 yaşındaki pide ustası Bahçe, “Eşyaları çıkardıktan sonra çatıya çıkıp kiremitleri söktüm, ellerim ayaklarım yandı. O telaşla buzdolabını nasıl yüklendim nasıl çıkardım hala farkında değilim” dedi.
Diğer evlere sıçramadan söndürüldü
Evin çatısında ve ahşap tavanında büyük hasar meydana gelirken 10 balya saman zarar gördü. İtfaiye ekiplerinin de hızlı müdahalesiyle daha büyük zarara yol açmadan söndürülen yangın, içi içe geçmiş evler de düşünüldüğünde bir facianın eşiğinden dönüldü yorumları yapıldı. Mahalle halkı da olay yerine gelip hem yangının söndürülmesi sırasında hem de ardından yapılan işlemler sırasında dayanışma örneği gösterdiler.