Kamu Şefleri Derneği Aydın İl Başkanlığına, Derneğin Yönetim Kurulunca alınan kararla Adnan Menderes Üniversitesi Şeflerinden Tarık Özdemir getirildi.
Bu görevi 3 yıl boyunca sürdüren Aydın Milli Eğitim Müdürlüğü Şeflerinden Aytekin Çavuşoğlu’ndan teslim alan Özdemir, 18 Haziran 2013 tarihinde kurulan Kamu Şefleri Derneği’nin Genel Merkezinin Ankara’da bulunduğunu ve hemen hemen her ilde teşkilatlanmalarının olduğunu belirtti.
Kamu Şeflerinin; Kamu Kurum ve kuruluşlarınca yapılan görevde yükselme sınavlarında başarı göstererek unvanları yükseltilen yönetim hizmetleri sınıfında görev yaptığını belirten Tarık Özdemir, kamu şefleri olarak ideal memur anlayışıyla mesai gözetmeden, çalıştıklarını vurguladı.
Aydın’da kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan veya emekli olan şeflerin sosyal, hukuki, ekonomik, eğitim, kültürel ve mesleki ihtiyaçlarını karşılamak ve menfaatlerini korumak için Dernek olarak ellerinden geleni yapacaklarını ifade eden Tarık Özdemir, şeflerin büyük bir kısmının “Özel Hizmet Tazminatlarındaki” ücret tutarsızlığının kamu şeflerini maddi olarak olumsuz etkilediğini belirtti. Yaşanan sıkıntıları rapor haline getirdiklerini ve Kamu Personeli Danışma Kurulu’nda görüşülmek üzere Yetkili Sendikaya iletildiğini belirten Özdemir, “Talebin olumlu karşılanması halinde ise şeflerin maaşlarında 450 TL’lik bir artış olacak” diye konuştu.