Karacasu’da tütün üreticisi ailelerin çocukları Ege Sanayici İş adamları Derneği sponsorluğunda yürütülen ‘Eğlenceli Bilim Ege Köylerinde’ kamp projesi çerçevesinde gerçekleştirilen derslerde çeşitli konularda eğlenirken öğrenmenin keyfini yaşıyor.
Tütün üreticisi vatandaşların çocuklarının temel eğitimlerine destek olmayı ve bilimi eğlenceli bir şekilde öğretmeyi amaçlayan, Ataköy ve Geyre’de tamamlanmasının ardından Yaykın ve Ataeymir’de bulunan okullarda yapılmaya devam edilen eğitimler yine günde 4’er saat olarak veriliyor. Eğlenceli Bilim, Düşler Atölyesi, Ritim ve Spor, Stop Motion olmak üzere 4 atölyede 70’er öğrenci eğitim alıyor.
Ataeymir’deki kampta Eğlenceli Bilim ve Düşler Atölyesi eğitmeni olarak görev yapan Reyhan Yücel, bilim atölyesi ile matematik ve fen derslerini deney yaparak sevdirmeyi amaçladıklarını kaydederken bu eğitimlerin ardından öğrencilerin ufuklarının genişlediğini sözlerine ekledi. Ataeymir’deki kurslarda Ritim ve Spor Atölyesi eğitmeni olarak görev yapan Efe Sezgin ise ekip ruhunu geliştirmeyi amaçladıklarını kaydederken aynı zamanda çocukların müzik kulaklarını geliştirmeye çalıştıklarını dile getirdi. Sezgin, spor dersinde çuval, çember, koordinasyon çemberi, bel çemberi, koordinasyon merdiveni gibi araçlarla çocukların koordinasyonlarını ve dikkatlerini arttırmaya çalıştıklarını ifade etti.
Hayal Dünyaları Gelişiyor
Yaykın’daki kampta Stop Motion atölyesinde eğitmen olarak görev yapan Deniz Öcal, resim çizdirerek başladıklarını eğitimlerin ardından karakter oluşturma aşamasına geçtiklerini ve ardından karakterlerin oluşmasıyla birlikte yapım aşamasına geçeceklerini ifade etti. Bu atölyenin çocuklara kazandırdıkları hakkında konuşan Öcal, atölyenin çocukların hayal dünyasını geliştirdiğini dile getirirken “Çizgi film çekmenin çok fazla zor bir iş olmadığını öğreniyorlar. Hem kendilerine güvenleri artıyor hem de yaratıcılıkları gelişiyor” ifadelerini kullandı.