Sağlık-Sen Aydın Şube Başkanı A. Baki Karaer, Türk milletinin lideri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde tarih yazdığını belirtti.
Sağlık-Sen Şube Başkanı Baki Karaer, darbe girişiminin amacının ülkemizi kaosa ve karanlığa sürüklemek olduğunu söyledi. Darbecilerin şeytanı bile hayrete düşürecek şekilde milletin üzerine mermi yağdırdığını belirten Karaer, “Gözü dönmüş hainler, Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza pusu kurarak milletin ve mazlum milletlerin umudunu söndürmeye kalkıştılar. Milletimizin ve mazlum milletlerin o gece duymak istediği ses, bütün vatana haykırdı. O ses, ‘Ben bugüne kadar milletimden daha büyük bir güç tanımadım’ dedi ve milletini vatanına, milli iradeye sahip çıkmak için meydanlara çağırdı. O ses, ‘Dünya beşten büyüktür’ diyerek emperyalizmin ezberini bozan, Mısır’da darbe yapan iki yüzlü batıya karşı Rabia’nın hakkını savunan, inanç ve gönül coğrafyasında vahdet rüzgarları estiren bir ses” diye konuştu.
Milletin demokrasi ve iradesine sahip çıktığına işaret eden Karaer, “Milletimiz liderinin çağrısıyla meydanları tanklara, gök kubbeyi uçaklara dar etti. Bizler, çocuklarımızla, babalarımızla, dedelerimizle 4 kuşak düşmanın bile ar edineceği insanlık dışı darbe girişimine karşı dimdik durduk. Hain FETÖ teröristleri ve dış destekçilerin heveslerini kursaklarında bıraktık. 15 Temmuz gecesi gökyüzüne jetlerin çirkin seslerinin hakim olacağını sanan soysuzlar, şehadete koşan vatan evlatlarının Allah’u ekber nidalarıyla bozguna uğradılar. Vatanın dört bir yanında meydanlarda vatan evlatlarının 7 düvele korku salan direnişi 17. Gününde de daha büyük coşkuyla devam ediyor. Bu millet, liderinin öncülüğünde tarih yazmaya devam ediyor” şeklinde konuştu.