Sağlık-Sen Aydın Şube Başkanı A. Baki Karaer, “Sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının tercihi yine Sağlık-Sen oldu. Geçen yıl 211 bin 648 olan üye sayımız bu yıl 233 bin 650’ye ulaştı” dedi.
İnsana hizmeti en büyük değer sayan sendikal anlayışlarına güven duyarak Sağlık-Sen ailesine katılan bütün sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarına teşekkür ederek, “20 yılını yeni doldurmuş genç bir sendika olmamıza rağmen, bizi Türkiye’nin en büyük sivil toplum örgütlerinden birisi haline getiren güç inançlarımızdır. Yaşatma idealiyle ter döken yaklaşık 500 bin sağlık ve sosyal hizmet çalışanını layıkıyla temsil edebilmek, sarsılmaz bir inanç ve kararlılık gerektirir. Allah’a hamdolsun, yöneticisinden, temsilcisine, Sağlık-Sen’in inanmış kadroları gece gündüz demeden sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının emeğine, emanetine sahip çıkma noktasında yeni bir tarih yazdı. Bugüne kadar gücünü Hak”tan alan her hareketin aydınlığın ve medeniyetin taşıyıcısı olduğuna şahit olan tarih, bugün de Sağlık-Sen kadrolarının aşkına, inanmışlığına şahit olmaktadır. İçinde yaşadığımız çağın kargaşasını yansıtan kuru ve çürümüş sendikacılığa, itibar ve güven kazandırma adına, merhum Mehmet Akif İnan ve yol arkadaşlarının başlattığı hizmet sendikacılığı yolculuğu, Sağlık-Sen’in inanmış kadrolarının omzunda, adına Yeni Türkiye dediğimiz medeniyet hedefine doğru hızla ve kararlılıkla ilerlemektedir. Emanetini yüklendiğimiz çalışanlar için, ülke insanımız ve insanlık için adalet yolunda saf tutan ve türlü zorlukların üstesinden gelmesini bilen teşkilatımızı, bugünlere taşıyan Yüce Allah, bizleri bu yolun yolcuları olarak kalmayı, samimiyetimizin, ihlasımızın beslendiği bu kutsal davayı, son nefesimize kadar layıkıyla taşımayı nasip etsin” dedi.
“7 YILDIR MÜCADELE EDİYORUZ”
“Elbette kainat var oldukça devam edecek olan Hak mücadelesi, emaneti teslim edinceye kadar fasılasız şekilde sürecektir” diyen Karaer, “Bunu çok iyi idrak etmiş olan Sağlık-Sen kadroları için her mutlu son yeni bir başlangıç, yeni bir heyecandır. Hak mücadelemizin, yenilikçi ve üretken sendikacılık kimliğimizin çalışanlar ve milletimiz nazarında gördüğü takdire layık olmak, sendikal politikalarımıza duyulan güveni sarsmamak adına daha fazla çalışacak, daha etkin bir mücadele ortaya koyacağız. Sağlık ve sosyal hizmet alanında sendikacılığı, bizden önce yetkiyi elinde bulunduranların hayal bile edemeyeceği seviyelere çıkardık. 7 yıl boyunca giyim yardımı, yemek yardımı, görevde yükselme sınavı gibi talepleri ağzında sakız gibi çiğneyen ilkel sendikacılığı, memura toplu sözleşme hakkı elde eden, çalışanlarımızın mesleki niteliklerine katkı sağlayan kazanımlara imza atan, yıpranma payı gibi sosyal güvenlik sisteminde değişiklik gerektiren makro düzeyde kazanımlar elde eden çağdaş ve etkin sendikacılığa taşıdık” diye konuştu.
“MÜCADELEMİZ SÜRECEK”
Sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının haklı mücadelesini sürdürmede en ufak bir tereddüt yaşamadıklarını kaydeden Karaer, sözlerini şöyle tamamladı: “Bu bağlamda ilgili platformlarda en net şekilde eleştirilerimizi dile getirdik. Kimi zaman hiç beklenmedik şekilde en yakınımızdan sendikal hassasiyetlerimizi göz ardı ederek enerjimizi azaltmak isteyenler çıksa da bizim için her zaman esas olan emanet şuuruyla sahiplendiğimiz tabanımızın iradesidir. Sağlık-Sen’in hak temelli mücadelesi her zaman ve zeminde teşkilatımızın desteği ile tereddütsüz ve etkin şekilde sürdürülecektir. Bu inançla ülkemiz için, milletimiz için, insanlığın selameti için sendikacılık yapmaya devam edeceğiz. Yeni Türkiye idealinin yılmaz savunucusu olmaya, bu idealin önünü kesmek isteyen vesayet odaklarının, şer güçlerin, millet iradesine kurulan kumpasların karşısında durmaya devam edeceğiz. Emeğimiz, ekmeğimiz, istikrarımız, huzurumuz, adalet temelinde büyüyüp güçlenen Türkiye idealimizle ve hizmet sendikacılığı farkımızla, mücadele azmimizi, bugüne kadar elde ettiğimiz kazanımları, gerçekleştirdiğimiz dönüşümleri, karşımıza dağlar da dikilse yarınlara taşımaya kararlıyız.
Bize güvenen, destek olan, bütün sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarımıza, Sağlık-Sen’i 233 bin 650 üye sayısına taşıyan başta temsilcilerimiz olmak üzere genel merkez ve şube yönetimlerimize, sendika çalışanlarımıza, Sağlık-Sen’in bugünlere taşınmasında emeği olan herkese sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz”