İslam Toplumu Milli Görüş (IGMG) Onursal Başkanı Yavuz Çelik Karahan, IGMG Stuttgart Bölge Başkan Yardımcısı Ahmet Temur, Hasene Derneği Aydın İl Temsilcisi Mehmet Varol ve Tahir Karademir, Adnan Menderes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cavit Bircan’ı makamında ziyaret etti.

Avrupa’da artan İslamofobik ve ırkçı yaklaşımların tehlikelerinin ve barış dini olan İslam’ın uluslararası barışa yaptığı katkıların konuşulduğu ziyarette, Avrupa’da yaşayan Türklerin sorunlarına dikkat çekildi.

Avrupa’da artan ırkçılığın birlikte yaşama iradesini sabote ettiğini ifade eden IGMG Onursal Başkanı Sayın Karahan, Avrupalı siyasilerin oy kaygısı ile buna prim verdiğini belirtti.

Her sahada parlayan bir yıldız olan ülkemizin istikrarlı bir şekilde büyüdüğünü ve bölgesel barışa katkı yaptığını ifade eden Rektör Prof. Dr. Cavit Bircan, “Ülkemiz başta Suriyeliler olmak üzere bütün mazlumlara kucak açmıştır. Avrupa’da artan ırkçılık ve faşist yaklaşımlar başta Avrupa’nın kendi değerlerine aykırıdır. Bu yaklaşımlarını sürdürdükleri sürece Avrupalılar tabiri caizse kendi putlarını yemeye devam edeceklerdir.” dedi.