Aydın’da karayollarında trafik işaret levhaları, magandaların hedef tahtası haline geldi.
Özellikle dağlık alanlardaki yollarda bulunan işaret, yön ve uyarıcı levhalar magandalar yüzünden işlevini yerine getiremez hale geldi. Bölgeyi bilmeyenler sürücüler için ciddi sıkıntı olan kevgire dönmüş tabelaların sürekli kurşunladığını belirten yetkililer bazı bölgelere tabela yetiştiremediklerini belirttiler.
Aydın’a bağlı Köşk-Ödemiş yolu üzerinde bulunan yön tabelaları magandalar tarafından en çok zarar verilen bölgelerden biri. Aydın-İzmir sınırında kalan tabelaların sürekli ateşli silahlarla zarar verildiğini belirten çevre sakinleri kafası esenin yollardaki işaret levhalarına ateş ettiğini belirttiler. Bir çok yön levhasının okunamaz duruma gelmesi nedeniyle sürücülerin zorluk yaşadığını bu durumun hem zaman ve ekonomik kayıplara neden olduğunu belirten vatandaşlardan Selçuk Çapar, "Magandaların bu sorumsuz davranışları milli ekonominin yanında sürücüleri de olumsuz etkiliyor" dedi.
Aydın ile İzmir sınırı arasında yer alan Çatma Boğazı’ndaki yol ayrımında tabelaların okunamayacak kadar tahrip edildiğini belirten vatandaşlardan Yunus Emre Kılınç, "Normalde bir tabela en az 5-10 yıl hizmet verirken, bu bölgedeki tabelalar 5-6 ay anca dayanıyor. Mesela burada yön levhasının yanında sürücüleri uyaran diğer levhalar da var. Ancak hepsi de hedef tahtası olarak kullanılmış. Üzerindeki yazı ve uyarılar fark edilemeyecek hale gelmiş. Bu durum kaza riskini de artırıyor. Burası aynı zamanda hem tarım ürünleri bakımından hem de turizm bakımından yaz kış yoğun olan bir merkez. Bölgeyi bilmeyen sürücüler sürekli yanlış yere gidiyor" diyerek tabelalaların hedef tahtası olarak kullananların cezalandırılmasını istedi.