Karpuzlu’nun ilk Erasmus+ projesi, Tekeler İlkokulu ve Tekeler Ortaokulu öğretmenleri tarafından hazırlanan “Farkında mıyız? Farkındalar mı?” adlı projeyle gerçekleşti.
Aydın’ın Karpuzlu ilçesine bağlı Tekeler Mahallesinde bulunan Tekeler İlkokulu ve Tekeler Ortaokulu öğretmenlerinin gayretleriyle İlçede ilk kez hazırlanan “Farkında mıyız? Farkındalar mı?” adlı Erasmus+ Okul Eğitimi Personel Hareketliliği Projesi gerçekleşti. Proje kapsamında, 28 Mayıs 2016 tarihinde Hollanda’nın başkenti Amsterdam’a giden öğretmenler, Sti Solution Training İnstitute Holland adlı özel eğitim kurumunda bir haftalık özel eğitim kursu aldı. Özel eğitim ve destek eğitim uygulamaları hakkında aldıkları eğitimlerle, bilgi ve becerilerini arttıran öğretmenler, yabancı ülkelerdeki uygulamaları kendi okullarında uygulayacaklarını belirtti.
Öte yandan diğer özel eğitim kurumlarına da ziyaret eden öğretmenler, uygulamaları yerinde gözlemleyerek Hollandalı meslektaşları ile tecrübe paylaşımında bulundu. Tekeler Ortaokulu Müdürü Hasan Aydoğan, öğretmenlerin zaman ve mekân tanımaksızın çalıştığını dile getirirken projede emeği geçenlere teşekkür etti. Aydoğan, İlçenin lokomotif okulu olduklarını ifade ederek, “Maddi ve manevi destekler sürdükçe okulumuz öğretmenleri yeni projelere imza atacaklardır” dedi.
İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Ümit Kale’nin koordinatörlüğünde, Tekeler İlkokulu ve Tekeler Ortaokulu işbirliği ile gerçekleşen projeye, Karpuzlu Kaymakamı Durdu Yusuf Arık, Okul Müdürleri Fatih Akkavak ve Hasan Aydoğan katkılarını sunarken Kaymakam Arık, İlçe’de ilk kez Erasmus+ projesini yazan öğretmenlere başarı belgesi verdi. Kaymakam Arık, bu tarz projelerin Karpuzlu’ya kazandırılmasının büyük önem arz ettiğini söyledi.